ANDERSEN BESTE NORSKE

Junioren Susanne Andersen kom på fjerdeplass på første etappe i Ladies Tour of Norway, mens Nicole Hanselmann vant etappen.

Sist oppdatert 12. august 2016 kl 22.44
JUNIOERENE Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn ble henholdsvis nummer fire og 13, beste og tredjebeste norske. Foto: NCF
JUNIOERENE Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn ble henholdsvis nummer fire og 13, beste og tredjebeste norske. Foto: NCF

Susanne Andersen tok en imponerende fjerdeplass under kveldens første etappe i Ladies Tour of Norway. Ungjenta som fortsatt er junior, ble nummer to i spurten i hovedfeltet, men under de avsluttende rundene i Fredrikstad sentrum klarte Nicole Hanselmann fra Cercelo-Bigla og Thalita De Jong fra Rabobank-Liv Women å stikke av like før mål.

– Det var veldig kjekt. Jeg følte egentlig at jeg kunne bedre, for jeg følte meg sterk, men jeg ble litt sperret på slutten der, sa Susanne etter målgang.

På de avsluttende rundene var det to juniorryttere fra Norge som tok kontrollen på feltet.

– Ingvild er sterk og vi jobber bra sammen. Vi kjenner hverandre godt såpas godt nå, så det er en stor fordel, sier Andersen.

Ingvild Gåskjenn var naturlig nok fornøyd med både sin egen og landslagets innsats i dag. Under NM i Bodø var de to et evig tospann, der Gåskjenn gang på gang ble slått i spurten av Andersen. Når de to kjører sammen, får de virkelig utnyttet seg av hverandres styrker.

– Det var veldig kult å sykle her i Ladies Tour of Norway. Nivået her er høyere enn det jeg er vant til, og jeg hadde gledet meg til å få kjenne på det. Det var hardt selvfølgelig, men samtidig utrolig gøy å prøve seg. På slutten prøvde jeg å ligge i front med Susanne på hjulet. Det lykkes vi bra med, selv om Susanne ble litt sperret inne helt på slutten, sier Gåskjenn.

Les også: VIDEREUTVIKLER LADIES TOUR 

Nye muligheter

Nye fellesstartetapper venter rytterne de neste to dagene, og med dagens resultat er det lov å drømme om flere toppresultater.

– Jeg tror det fleste etappene skal passe meg bra, så jeg håper å gjøre det bra videre også, sier en offensiv Andersen.
Emilie Moberg fra Hitec Products vant dagens første innlagte spurt og sikret seg tre bonussekunder. Det gjør nå at hun ligger best plassert av de norske rytterne sammenlagt på en fjerdeplass.

Les også: Flere utstyrstester av sykler og utstyr for landeveien

Andre etappe Mysen-Sarpsborg er på 100km og går lørdag 13. august med start klokka 13.30 i Mysen.

Derifra går rittet forbi Rakkestad og Varteig over Hafslundsøy til Sarpsborg, der det også kjøres tre avsluttende runder. Målet er på samme sted som for herrenes Tour of Norway i mai. Sarpsborg, om feirer 1000-årsjubileum i år, er den eneste byen i Norge som har målgang både for herrenes og damenes Tour of Norway. Antatt målgang er klokka 16.00.

Ladies Tour of Norway avsluttes søndag med rittets lengste etappe, 116 km med start i Sverige og målgang i Halden.

Ladies Tour of Norway er det høyest rankede proffrittet for kvinner i Norge, består av tre etapper og går over tre dager. Rittet arrangeres i år for tredje gang, og bruker i år nye og større deler av området rundt Halden, og inn i Sverige.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 12. august 2016 kl 22.44
Sist oppdatert 12. august 2016 kl 22.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen