Mens herrene på WorldTouren nettopp avsluttet sitt fem-dagers etapperitt Tour of Norway, går elitejentenes tredagers Ladies Tour of Norway i august.

Detaljene for Ladies Tour of Norway 2016 slippes på rittets formelle lanseringsfest onsdag 25. mai. Årets utgave har flere elitelag, mer media, større organisasjon, og høyere ambisjoner på sikt. For 2017 har arrangørene søkt om World Tour status for rittet, det høyeste nivået i UCI.

Organisasjonen jobber nå med å få sendetid for Ladies Tour 2017 på TV2 hovedkanalen, mens rittet så langt har vært dekket kun på nisjekanalen og dermed ikke når like mange seere. 

– Derfor er VM i Bergen 2017 er så viktig. TV2 ønsker å bygge profiler mot dette mesterskapet, og samtidig skape interesse for damesykling også i årene som kommer, sier Roy Moberg, som er daglig leder for Ladies Tour of Norway. 

Han jobber nå for å innlede et større samarbeid med TV2 med et ideseminar i forbindelse med lanseringfesten for Ladies Tour of Norway 2016 på onsdag.

Stor forskjell i proffsirkuset

Emilie Moberg er Norges topp rankede kvinnelige landeveissyklist, og ligger for tida som nummer 54 på UCIs verdensranking og ble nummer 37 i VM 2015. Syklisten fra Hitec-Products  ble nylig nummer åtte i World Tour etapperittet Tour of Chongming Isand i Kina forrige uke, men det fikk knapt en notis i norske medier.

Roy Moberg er brennende engasjert i kvinnesykling blant annet gjennom datteren Emilie. Han har jobbet i flere år for å få et større til Norge, og mener slike tiltak er avgjørende for å heve statusen på kvinnesykling, øke medieeksponeringen og synligheten av jentene, og dermed også bidra til bedre rekruttering.

Slik blir Ladies Tour 2016

 • Dato: 12.-14 august 2016

 • Sted: Halden/Østfold

 • Hva: UCI etapperitt over tre dager

 • Etappene:
  - 12.august: Halden-Fredrikstad, 76,16 kilometer
  - 13.august: Mysen-Sarpsborg, 97,05 kilometer
  - 14.august: Nordby Shopping Center (Sverige)-Halden, 117,53 kilometer
   

Ladies Tour of Norway 2015 - LTON 1400x933
DAMENES DAG: Ladies Tour of Norway stiller med samme opplegg rundt pallen og trøyer som tilsvarende ritt for herrene. Foto: Ladies Tour of Norway

DAMENES DAG: Ladies Tour of Norway stiller med samme opplegg rundt pallen og trøyer som tilsvarende ritt for herrene. Foto: Ladies Tour of Norway