Susanne Andersen skuffet over bronse

Helt alene mot fire italienere og en amerikaner måtte Susanne Andersen se gullet glippe i spurten.

Sist oppdatert 14. oktober 2016 kl 11.53
NESTEN: Susanne Andersen var skuffet etter tredjeplassen på fellesstarten i Qatar. Foto: Cor Vos.
NESTEN: Susanne Andersen var skuffet etter tredjeplassen på fellesstarten i Qatar. Foto: Cor Vos.

I motsetning til U23-guttas kjempelag fra gårsdagen, måtte juniorjentene nøye seg med to plasser. Dog, Ingvild Gåskjenn og Susanne Andersen er en duo hele den kvinnelige junioreliten frykter.

Andersens voldsomme avslutning og Ingvilds sterke hjelperytterrolle ble i dag litt for lite til å hente hjem gullet.

– Jeg var veldig fokusert på å vinne i dag, og selv om det ble bronse er det skuffende at jeg ikke greide det, sa Andersen til TV 2 etter målgang.

Italienske Elisa Balsamo var fullstendig overlegen i spurten, og var over en sykkellengde foran andre jente, amerikanske Skylar Schneider.

Selv om store mesterskap på sykkel hyller alle medaljevinnere, er sykling fortsatt en idrett der alle under vinneren på resultatlisten er å regne for tapere. Det er en innstilling Andersen tok med seg inn i mesterskapet.

– Jeg skal egentlig ikke være fornøyd med tredjeplass. Er man det, har man feil innstilling, la hun til.

Italiensk opptrekk

De norske jentene satt der de skulle hele løpet. Gikk det fort var de i front, gikk det rolig satt de helt foran og ventet på at noen andre skulle ta ansvar. De hadde en psykisk kontroll på feltet de fleste burde frykte.

En etter en ble stadig flere jenter kjørt av i varmen.

Det som til slutt vippet Andersen vekk fra toppen av podiet, var et italiensk skoleeksempel i spurtopptrekk. Fire jenter satte fart, og resten  av feltet var nøytralisert på en lang strek. Schneider la seg freidig bakerst på rekka, foran Andersen.

Rekkefølgen i det spurten startet var også rekkefølgen i mål. Balsamo, Schneider og Andersen.

– Jeg åpnet spurten min med 150 meter igjen, jeg lå litt lengre bak og tenkte jeg måtte fyre til om jeg skulle ta seieren. Hadde jeg hatt det italienske hjulet hadde jeg hatt bedre sjans, forklarte hun skuffet til TV2. 

Andersens VM-bronse er den sterkeste prestasjonen for norske juniorjenter siden Eline Brustads VM-sølv i København i 2012.

Publisert 14. oktober 2016 kl 11.53
Sist oppdatert 14. oktober 2016 kl 11.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen