Susanne Andersen

Susanne Andersen er bare 23 år, men har allerede vært proff i flere år og er blant våre mest lovende syklister.

Bare 19 år gammel ble Susanne Andersen nummer syv på VM-fellesstarten på hjemmebane i Bergen.

Andersen viste seg som en av verdens beste juniorsyklister, blant annet ved å ta bronse på VM-fellesstarten for juniorer i Doha i 2016. I 2017 var hun nær å bli Europamester i U23-klassen i Herning, kun slått av Pernille Mathiesen.

Andersen ble proff i Team DSM (da Team Sunweb) i 2019, og fikk etter hvert en viktig rolle i laget. Hun har imidlertid ikke klart å ta sin første proffseier ennå.

Det har hun klare planer om å gjøre noe med i 2022, når hun vender hjem for å sykle i den nye damesatsingen til Uno-X Pro Cycling.

annonse
Hvilket lag sykler Susanne Andersen for?

Susanne Andersen sykler for det norske Women's WorldTour-laget Uno-X Pro Cycling. Hun startet karrieren i det norske kontinentallaget Team Hitec Products, før hun gikk videre til Team DSM.

Hvor mange ritt har Susanne Andersen vunnet?

Hun har ennå ikke noen seire som proff, men i juniorklassen har hun en rekke seire. Blant annet fem NM-gull, tre av dem fra NM i Bodø i 2016, hvor hun var fullstendig overlegen og vant både fellesstart, tempo og gateritt.

Hvilken ryttertype er Susanne Andersen?

Hun er en rytter som gjør det godt i tøffe klassikere, hvor utholdenhet gjerne spiller en stor rolle, samtidig som hun har en god avslutning, både i massespurter og lengre, mer krevende ritt.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen