BODØ: Susanne Andersen fra Stavanger SK sikret seg gullet på dagens NM-tempo for kvinner junior og suste i mål over minuttet foran neste jente.
 
- Jeg hadde bra bein og fikk stor fart ut fra starten, som jeg klarte å bygge videre på utover i løpet. Det var bra trøkk i alle bakkene og småkneikene og kroppen responderte bra gjennom hele rittet. Ettersom jeg startet før de sterkeste konkurrentene hadde jeg ingen tider å forholde meg til underveis, og måtte bare gi full gass hele veien, sier Andersen.

NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!

Annonse

 
Susanne Andersen deltok i et Nations Cup-ritt i Tyskland for bare to uker siden, men føler hun har kommet seg til hektene etter etapperittet.            
 
- Nei, jeg føler meg ikke sliten. Det var masse bakker i Tyskland, men det var bare i bakkene det ble kjørt hardt, så det gikk ganske raskt å hente seg inn igjen, forteller Stavanger-jenta.

 
Susanne Andersen har vist i konkurranse både i år og i fjor at hun er moden for større oppgaver. Nylig har hun signert for Team Hitec Products, men har enda ikke kjørt ritt for det norske kontinentallaget. Hun er klar i talen på at det ikke er bra nok matching her hjemme.
 
- I dag var det ikke så veldig bra matching, ettersom vi vår såpass få ryttere på start. Det blir et litt annerledes løp ettersom det er så få ryttere, så det blir ikke like bra matching som den jeg får i utlandet.
 
LES OGSÅ: Gåskjenn for lett på tempo

 
Etter å ha bevist storform så langt i mesterskapet er Susanne Andersen storfavoritt til å vinne sitt tredje gull under årets NM i morgendagens gateritt i Bodø sentrum. Men sesongen stopper ikke der for gullgrossisten, som etter NM skal delta i flere ritt på seniornivå.
 
- Jeg skal sykle seniorrittet Tour de Feminin i starten av juli, sammen med seniorjentene. Vi blir et ganske stort lag på rundt åtte ryttere, med blant annet Emilie Moberg og Miriam Bjørnsrud. Det blir det neste løpet, men hovedmålet mitt er VM i september, avslutter Andersen.

KOMPLETT RESULTATLISTE 

Les også: Flere utstyrstester av sykler og utstyr for landeveien