Gode bein sikret Andersen NM-gull på tempo

Susanne Andersen knuste konkurrentene og ble norgesmester.

Sist oppdatert 23. juni 2016 kl 16.35
EN OG TO: Susanne Andersen (t.h) var overlagen på dagens NM-tempo ved Saltstraumen. Ingvild Gåskjenn (t.v) ble nummer to. Foto: NCF
EN OG TO: Susanne Andersen (t.h) var overlagen på dagens NM-tempo ved Saltstraumen. Ingvild Gåskjenn (t.v) ble nummer to. Foto: NCF

BODØ: Susanne Andersen fra Stavanger SK sikret seg gullet på dagens NM-tempo for kvinner junior og suste i mål over minuttet foran neste jente.
 
- Jeg hadde bra bein og fikk stor fart ut fra starten, som jeg klarte å bygge videre på utover i løpet. Det var bra trøkk i alle bakkene og småkneikene og kroppen responderte bra gjennom hele rittet. Ettersom jeg startet før de sterkeste konkurrentene hadde jeg ingen tider å forholde meg til underveis, og måtte bare gi full gass hele veien, sier Andersen.

NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!

 
Susanne Andersen deltok i et Nations Cup-ritt i Tyskland for bare to uker siden, men føler hun har kommet seg til hektene etter etapperittet.            
 
- Nei, jeg føler meg ikke sliten. Det var masse bakker i Tyskland, men det var bare i bakkene det ble kjørt hardt, så det gikk ganske raskt å hente seg inn igjen, forteller Stavanger-jenta.

 
Susanne Andersen har vist i konkurranse både i år og i fjor at hun er moden for større oppgaver. Nylig har hun signert for Team Hitec Products, men har enda ikke kjørt ritt for det norske kontinentallaget. Hun er klar i talen på at det ikke er bra nok matching her hjemme.
 
- I dag var det ikke så veldig bra matching, ettersom vi vår såpass få ryttere på start. Det blir et litt annerledes løp ettersom det er så få ryttere, så det blir ikke like bra matching som den jeg får i utlandet.
 
LES OGSÅ: Gåskjenn for lett på tempo

 
Etter å ha bevist storform så langt i mesterskapet er Susanne Andersen storfavoritt til å vinne sitt tredje gull under årets NM i morgendagens gateritt i Bodø sentrum. Men sesongen stopper ikke der for gullgrossisten, som etter NM skal delta i flere ritt på seniornivå.
 
- Jeg skal sykle seniorrittet Tour de Feminin i starten av juli, sammen med seniorjentene. Vi blir et ganske stort lag på rundt åtte ryttere, med blant annet Emilie Moberg og Miriam Bjørnsrud. Det blir det neste løpet, men hovedmålet mitt er VM i september, avslutter Andersen.

KOMPLETT RESULTATLISTE 

Les også: Flere utstyrstester av sykler og utstyr for landeveien

Publisert 23. juni 2016 kl 16.35
Sist oppdatert 23. juni 2016 kl 16.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen