Rent bord for Andersen i NM

Susanne Andersen er ustoppelig og tok sitt tredje NM-gull i Bodø

Sist oppdatert 24. juni 2016 kl 17.11
TRE GULL: Susanne Andersen var ustoppelig under NM i Bodø og tok alle gullene. Foto: Henrik Alpers
TRE GULL: Susanne Andersen var ustoppelig under NM i Bodø og tok alle gullene. Foto: Henrik Alpers

Susanne Andersen vant dagens gateritt i NM for kvinner junior og gjorde med det rent bord i NM. Andersen kjørte fra resten av feltet sammen medIngvild Gåskjenn halvveis i løpet. Duoen holdt sammen de siste rundene, men da spurten skulle gjøres opp var Andersen den klart sterkeste.
 
- Jeg prøvde meg litt smått underveis i rittet, men det er vanskelig å kjøre fra i denne løypa. På den siste runden så tror jeg Ingvild prøvde å spare seg litt, og jeg dro hele runden. Normalt sett er jeg en sterkere spurter, så jeg måtte åpne spurten, men det gikk heldigvis greit, sier Susanne Andersen.
 
NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!
  
Nå er NM over for Andersen, men de neste månedene er det flere store ritt på kalenderen for den unge Stavanger-jenta. Blant annet skal hun sykle Tour de Feminin i midten av juli sammen med flere av de norske seniorjentene, før VM for juniorer stor på programmet i september.
 
Hjemme i Norge er Susanne overlegen og synes det er synd at hun må utenlands for å få matching.
 
- Jeg føler at jeg må til utlandet for å få matching og utvikle meg mest mulig. Nå er det slik at jeg og Ingvild er litt bedre enn de andre, og da må vi utenlands for å utvikle oss. Men det er selvfølgelig kjekt å kjøre på hjemmebane, og det er viktig at vi gjør det for å utvikle kvinnesykling i Norge, forklarer den reflekterte jenta.
 

junior-jenter-22
junior-jenter-22

STERK DUO: Ingvild Gåskjenn og Susanne Andersen har dominert NM i Bodø. Under dagens gateritt gjorde de det igjen. Foto: Henrik Alpers 

Les også: Landeveis siste produkttester

Sammen med Susanne Andersen har også Ingvild Gåskjenn vært med å prege mesterskapet i Bodø. Etter dagens gateritt var sølvmedaljør Gåskjenn litt skuffet, men samtidig optimistisk med tanke på fremtiden.
  
- Nei, jeg må hjem å trene spurt. Jeg følte vi kjørte bra teknisk i løypa begge to, så det var ingen av oss som ville klart å kjøre fra hverandre i løypa, så da havnet vi i en spurt. Og da er hun hvassere enn meg, dessverre. Nå som NM er over skal jeg hjem og trene i to uker før jeg reiser til Sverige for å sykle etapperittet U6, noe jeg gjør hvert år, forteller Gåskjenn.
 
Sykkel-NM forsetter med gateritt for menn junior, kvinner senior og menn senior seinere i kveld. 

Les også: Siste nytt om landeveissykling

Publisert 24. juni 2016 kl 17.11
Sist oppdatert 24. juni 2016 kl 17.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen