ANDERSEN INN PÅ PALLEN

Junioren Susanne Andersen vant massespurten om andreplassen på dagens etappe av Ladies Tour of Norway.

Sist oppdatert 13. august 2016 kl 20.35
ANDREPLASSEN til Susanne Andersen er den høyeste plasseringen en norsk rytter har oppnådd i Ladies Tour of Norways tre år lange historie. Lucinda Brand fra RaboLiv vant rittet mesn Thalita De Jong ble nummer tre. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum
ANDREPLASSEN til Susanne Andersen er den høyeste plasseringen en norsk rytter har oppnådd i Ladies Tour of Norways tre år lange historie. Lucinda Brand fra RaboLiv vant rittet mesn Thalita De Jong ble nummer tre. Foto: NCF/Per Erik Mæhlum

Det ble nederlandsk seier til Lucinda Brand på andre etappe i Ladies Tour of Norway. I feltet bak vinneren spurtet landslagets Susanne Andersen inn til en imponerende andreplass.

Brand som sykler for det nederlandske profflaget RaboLiv angrep med rundt 20 km igjen, og opparbeidet seg etter hvert en solid luke til feltet. Hun syklet i mål til klar seier, nesten et minutt foran et samlet hovedfelt. Andersen som var raskest og tok en sterk andreplass.

– Dette har vært en veldig bra dag med mye action og aktiv kjøring underveis. Jeg følte meg sterk og kunne være med i flere brudd underveis. I spurten tok jeg hjulet til en RaboLiv rytter og spurtet forbi på slutten, sa Andersen etter målgang.

Fullstendige resultater 

Les også: ANDERSEN BESTE NORSKE 

IMPONERTE  LANDSLAGSLEDEREN
Andreårsjunioren, som ble tatt ut i landslagstroppen til Ladies Tour og Norway for å få smake på nivået blant de beste seniorene i verden, er med sin andreplass i dag den norske rytteren som har levert den høyeste plasseringen i Ladies Tour of Norways tre år lange historie.

Landslagsleder Carl Erik Pedersen var svært fornøyd etter nok et toppresultat av Andersen, som ble nummer fire på åpningsetappen i går kveld.

– Dette er helt fantastisk. Vi gikk inn i rittet uten press og med håp om å overraske. Det synes jeg vi har klart. Jeg er kjempefornøyd og det er ekstra morsomt at laget fungerer så godt sammen, sier Pedersen, som er godt fornøyd med prestasjonene til flere av de norske landslagsrytterne.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

MÅL OM TOPPEN AV PALLEN
Den tredje og siste etappen i årets Ladies Tour of Norway avsluttes i Halden i morgen. Etter to toppresultater på rad håper Andersen at hun og landslaget kan være med blant de beste også på den siste etappen.

– Jeg vil jo helst helt på toppen i morgen. Jeg føler laget vår samarbeider veldig bra, og jeg føler meg sterk, sier Andersen.

Andersen tok med dagens andreplass nok bonussekunder til at hun overtok trøyen for beste norske rytter sammenlagt.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 13. august 2016 kl 20.35
Sist oppdatert 13. august 2016 kl 20.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen