Juniorrytteren var Norges eneste utøver i temporittet for junior kvinner, der hun ble nummer 13. Susanne Andersen er i ettermiddag tilbake på det norske utøverhotellet etter dagens ulykke der hun ble påkjørt bakfra av en bil.

Andersen ble påkjørt av en bil under trening cirka 3km fra det norske utøverhotellet i formiddag. Treningsøkten var en del av utkjøringen etter dagens VM-tempo, der hun endte på en 13. plass.

– Jeg føler meg ganske grei. Det er vanskelig å gå på foten, men jeg har heldigvis ikke vondt i hodet eller noe. Jeg ser på meg selv som heldig som kom så bra ut av det, sier Andersen i en pressemelding fra Norges Cykleforbund mandag ettermiddag.

Landslagslege Stein Ørn var med Andersen til undersøkelser hos VM-arrangørens medisinske senter like etter ulykken.

– Det har etter forholdene gått veldig bra. Hun har fått noen skrubbsår og slagskader på den ene ankelen, men ingen brudd, sier Ørn, som er svært fornøyd med den medisinske oppfølgingen de har fått der.

Håper å kjøre fellesstarten

Ørn er forsiktig optimist i forhold til fredagens fellesstart der Andersen er sett på som en medaljekandidat.

– Vi må avvente situasjonen litt før vi kan si noe sikkert, men målsetningen er at hun skal kunne klare å kjøre på fredag, og at hun skal kunne kjøre bra der, sier Ørn.

Alltid bil med rytterne

Sportssjef Hans Falk forteller at de har tatt sine forhåndsregler med tanke på trafikken i Qatar under hele oppholdet.

– Vi har biler bak alle våre ryttere for å beskytte dem og for å gi dem drikke. Det betyr at alle treningsgrupper har en bil bak seg, men vi kan dessverre ikke garantere for at slike ting ikke kan skje, sier Falk.

Greit kjørt på tempoen

Før selve ulykken på vei hjem sa Susanne følgende om temporittet.

– Jeg er sånn passe fornøyd med 13. plass, selv om jeg hadde håpet på en topp 10. Jeg følte fikk ut det jeg var god for. Det var en kort tempo på under 20 minutter, så det var bare å pushe på hele veien. Kroppen føltes veldig fresh, så det bør love bra til fredagen, sier Andersen.