Uno-X Pro Cycling sitt damelag begynner virkelig å ta form, og onsdag formiddag annonserte laget sin kanskje største signering så langt.

Etter tre år i det tyske Women's WorldTour-laget Team DSM, har Susanne Andersen bestemt seg for å fortsette karrieren i det norske laget.

Annonse

23-åringen blir den åttende rytteren som er klar for laget, som høyst sannsynlig blir en del av Women's WorldTour fra og med 2022.

Andersen har lenge vært regnet som et av de største norske sykkeltalentene, men har i 2021 strevet noe.

I oppkjøringen til sesongen bommet Team DSM med opplegget, noe som gjorde at Andersen og resten av laget strevet innledningsvis.

Utover sesongen har formet imidlertid kommet seg og foran NM i Kristiansand var Andersen storfavoritt til å vinne fellesstarten, men tross en allianse med Katrine Aalerud lykkes hun ikke mot resten av røkla.

Nylig viste hun gode takter i Tour de Belle Isle en Terre, hvor hun tok en tredje- og femteplass på etappene, og endte som nummer fem i sammendraget.

Laget tar form

Fra før er de norske rytterne Mie Bjørndal Ottestad, Anne Dorthe Ysland og Amalie Lutro klar for laget.

Tidligere denne uken annonserte laget at de har signert den britiske profilen Hannah Barnes (28). Danske Rebecca Koerner (20), tyske Hannah Ludwig (21) og finske Anniina Ahtosalo (17) er også klar for laget.

Sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, har tidligere fortalt Landevei om vilkårene rytterne på damelaget vil få, blant annet at de får samme lønn som rytterne på herrelaget. Les mer om det her!