Paris-Roubaix 2021 blir umulig å arrangere denne våren, og arrangøren har nå besluttet å flytte rittet til den første helgen i oktober.

Det betyr at den historiske kvinneutgaven vil arrangeres 2. oktober, mens herrene vil sykle 3. oktober.

Rittet skulle opprinnelig vært arrangert neste helg, men på grunn av et koronautbrudd i Nord-Frankrike er en nødt til å flytte rittet.

– Paris-Roubaix er et av monumentene på UCIs kalender, og Paris-Roubaix for kvinner skal arrangeres for første gang. Det var derfor viktig å finne en dato for utsettelsen, slik at dette mytiske rittet elsket av fansen, som også skulle arrangeres for første gang for kvinner, kunne gjennomføres, sier president i UCI, David Lappartient.

Paris-Roubaix har faktisk ikke vært arrangert siden 2019, da fjorårsutgaven først ble utsatt. Samtidig som arrangøren lanserte nye datoer fortalte de også at de skulle arrangere den første utgaven av rittet for kvinner.

Men både den utsatte herrevarianten pluss den historiske førsteutgaven for kvinner ble altså kansellert fra høstkalenderen - av samme årsak som nå.

De nye datoene er bare en uke etter verdensmesterskapet i Belgia, og det er få andre ritt som arrangeres samtidig. Giro dell'Emilia går samme helg, men dette er et kupert ritt i Italia, og UCI ser på det som sannsynlig at det uansett vil være to forskjellige ryttergrupper som deltar.

Frankrikes president Emmanuel Macron har i går annonsert en ny treukers lockdown over helet landet, da sykehuskapasiteten nærmer seg kapasitetsgrensen.