Paris-Roubaix 2021 blir utsatt

Det har ligget i kortene lenge, men nå er det bekreftet. Paris-Roubaix 2021 blir utsatt til høsten.

Sist oppdatert: 1. april 2021 kl 18.06
UTSATT: Paris-Roubaix 2021 er utsatt til oktober. Her fra 2019-utgaven. Foto: Cor Vos.
UTSATT: Paris-Roubaix 2021 er utsatt til oktober. Her fra 2019-utgaven. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Paris-Roubaix 2021 blir umulig å arrangere denne våren, og arrangøren har nå besluttet å flytte rittet til den første helgen i oktober.

Det betyr at den historiske kvinneutgaven vil arrangeres 2. oktober, mens herrene vil sykle 3. oktober.

Rittet skulle opprinnelig vært arrangert neste helg, men på grunn av et koronautbrudd i Nord-Frankrike er en nødt til å flytte rittet.

– Paris-Roubaix er et av monumentene på UCIs kalender, og Paris-Roubaix for kvinner skal arrangeres for første gang. Det var derfor viktig å finne en dato for utsettelsen, slik at dette mytiske rittet elsket av fansen, som også skulle arrangeres for første gang for kvinner, kunne gjennomføres, sier president i UCI, David Lappartient.

Paris-Roubaix har faktisk ikke vært arrangert siden 2019, da fjorårsutgaven først ble utsatt. Samtidig som arrangøren lanserte nye datoer fortalte de også at de skulle arrangere den første utgaven av rittet for kvinner.

Men både den utsatte herrevarianten pluss den historiske førsteutgaven for kvinner ble altså kansellert fra høstkalenderen - av samme årsak som nå.

De nye datoene er bare en uke etter verdensmesterskapet i Belgia, og det er få andre ritt som arrangeres samtidig. Giro dell'Emilia går samme helg, men dette er et kupert ritt i Italia, og UCI ser på det som sannsynlig at det uansett vil være to forskjellige ryttergrupper som deltar.

Frankrikes president Emmanuel Macron har i går annonsert en ny treukers lockdown over helet landet, da sykehuskapasiteten nærmer seg kapasitetsgrensen.

Publisert 1. april 2021 kl 18.06
Sist oppdatert 1. april 2021 kl 18.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen