I dag kom den triste nyheten om at det likevel ikke blir noe av Paris-Roubaix i 2020, etter at franske myndigheter satte ned foten for den utsatte utgaven av rittet. Det meddelte arrangøren ASO i en pressemelding i dag. 

Opprinnelig skulle årets Paris-Roubaix gått av stabelen den 12. april, men på grunn av covid-19 ble rittet utsatt til 25. oktober. I senere tid har det imidlertid blitt en markant økning i smittespredningen i Frankrike, og da særlig i de nordlige områdene, hvor Paris-Roubaix arrangeres. 

Arrangøren har den siste tiden jobbet med å overbevise myndighetene om at rittet ville la seg gjennomføre på en corona-sikker måte, men nådde altså ikke frem med sine lovnader.

Dermed følger Paris-Roubaix etter Amstel Gold Race, som den andre store klassikeren som ikke vil bli kjørt i 2020. I stedet må vi vente til April 2021 for å få den 118. utgaven av det spektakulære rittet. 

Belgia fortsetter uansett å tillate sykkelritt inntil videre, og allerede førstkommende søndag står Gent-Wevelgem på programmet. Deretter følger Flandern Rundt den 18. oktober, hvor Alexander Kristoff håper å levere en ny topplassering. Om det faktisk blir ritt er vi imidlertid ikke trygge på før rytterne ruller ut fra start.