Tom Pidcock sin vanvittige utforkjøring av Tuna Canyon

Sjekk Tom Pidcocks elleville utforkjøring av Tuna Canyon

I en YouTube-video følger filmskaper Safa Brian den britiske landeveisproffen Tom Pidcock i en utforkjøring ned Tuna Canyon i Los Angeles, og fanger mildt sagt spektakulære bilder.

Sist oppdatert: 22. februar 2023 kl 14.30
Lesetid: 2 minutter

Tom Pidcock er allerede velkjent for sine ekstreme utforferdigheter på sykkelen. I fjorårets Tour de France gikk bildene av briten på vei ned fra Col du Galibier viralt, etter blant annet en vanvittig forbikjøring.

Nylig reddet Ineos Grenadiers-rytteren seg også inn igjen på mesterlig vis, da han holdt på å kollidere i høy hastighet på temposykkelen i Volta ao Algarve.

Tirsdag dukket det også opp en YouTube-video fra filmskaperen kjent som Safa Brian, som har over 300 000 abonnenter på YouTube, hvor Pidcock er med.

I videoen kan vi se Pidcock, med Safa Brian på hjul med kamera festet på seg, forsere den stupbratte Tuna Canyon i Los Angeles.

Utforkjøringen er 4,33 kilometer lang med -9,1 prosent i snitt, og vi får se noen halsbrekkende svinger i opp mot 70 kilometer i timen, og Pidcock er oppe i 86 km/t på det meste, på et av de lengre, rettere strekkene.

Tross den elleville utforkjøringen av 23-åringen, maktet han ikke å ta KOM på Strava. Den er det Safa Brian selv som har, mens Pidcock ligger på delt annenplass, åtte sekunder bak.

Mot slutten av videoen kan vi imidlertid høre Pidcock fortelle at det var veldig sterk motvind, og han tapte også noe tid i starten av utforkjøringen, da bakhjulet hans holdt på å skli ut.

Utforkjøringen ned Col du Galibier på den 12. etappen i fjorårets Tour de France var avgjørende for at Pidcock vant nettopp den etappen.

Pidcock har også startet årets landeveissesong bra, med etappeseier i Volta ao Algarve. Til helgen venter brosteinsklassikeren Omloop Het Nieuwsblad for ham.

I desember satte forøvrig Pidcock ny rekord opp den berømte klatringen Sa Calobra på Mallorca.

EMINENT: Tom Pidcock viste TV-seerne verden over sine vanvittige utforferdigheter i fjorårets Tour de France. Foto: Cor Vos
EMINENT: Tom Pidcock viste TV-seerne verden over sine vanvittige utforferdigheter i fjorårets Tour de France. Foto: Cor Vos
Publisert 22. februar 2023 kl 13.53
Sist oppdatert 22. februar 2023 kl 14.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen