Vincenzo Nibali kan være på vei til INEOS

Agenten til Vincenzo Nibali har så langt avvist at Haien fra Messina skal være i forhandlinger om overgang til INEOS fra 2022. Nå sier han at «en overgang vil være komplisert, men ikke umulig».

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl 08.19
Vincenzo Nibali til Ineos
TIL INEOS? Vincenzo Nibali har kontrakt med Trek-Segafredo ut 2021, men planlegger å forsette karrieren gjennom 2022-sesongen. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Vincenzo Nibali har kontrakt med Trek-Segafredo ut sesongen 2021, men det har ryktes at mannen som har vunnet fire Grand Tours skal ha fått et tilbud fra INEOS for 2022. 

I utgangspunktet hadde Nibali planlagt å legge opp etter sesongen 2021, men årets COVID-19 situasjon har fått han til å vurdere annerledes og han antyder at han vil fortsette ut 2022. 

Så langt har Nibalis agent Alex Carera avvist at de har hatt dialog med laget til Dave Brailsford. Nå antyder Carera ifølge ifølge den spanske avisen Marca at en overgang «vil være komplisert, men alt er mulig i sykkelsportens overgangsmarked. Det vil bli komplisert, men ikke umulig.» Nibali vil i så fall være nesten 38 år gammel når han eventuelt begynner sin karriere i det britiske laget. 

Blant annet skal det være drømmen om å avslutte karrieren på det italienske sykkelmerket Pinarello som har vært en game changer for Nibali, samt at INEOS skal ha forespeilet han en form for overgang til en mentorrolle i laget. 

«Nibali begynte sin sykkelkarriere på Pinarello i laget Fasso Bortolo, og tanken på å kunne avslutte karrieren på Pinarello har bidratt til å få Nibali på glid. Det har også ideen å få være en mentor for yngre Grand Tour-ryttere som Egan Bernal, Tao Goeghagan Hart, Richard Carapaz og Aleksandr Vlasov, som også er ventet inn i laget i 2022,» sier den italienske sykkeljournalisten Beppe Conti til italienske medier. 

«Når INEOS ikke lenger har Chris Froome i laget, vil de trenge en ledertype som kan hjelpe de yngre rytterne, og etter det vi erfarer skal det være et seriøst tilbud, så det blir spennende å se hvordan Nibali reagerer på det,» sier Conti. 

Etter dette utspillet fra Conti har agenten Alex Carera sagt at de foreløpig ikke har hatt noen forhandlinger med det britiske laget, og at de skal i møter med Trek-Segafredo på nyåret for å diskutere Nibalis framtid. 

«Vi vil ikke vurdere andre muligheter med mindre vi ikke kommer til enighet med [Trek-Segafredo],» sier Carera.

Publisert 15. desember 2020 kl 08.19
Sist oppdatert 15. desember 2020 kl 08.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen