Tidligere Tour de France-vinner og vinner av Giro d’Italia, Egan Bernal, var involvert i en ulykke med en buss mandag morgen.

Han var ute og syklet med lagkamerater hjemme i Colombia, da ulykken inntraff utenfor Bogotá.

Annonse

Ineos Grenadiers-rytteren var bevisst og stabil da han ble fraktet til sykehus, men skadene ser ut til å være av en art som krever lengre tid for opptrening.

Columbianske medier rapporterer om brudd i bekkenet og kneskjellet, mens cyclingnews.com melder at det er snakk om et enklere beinbrudd.

Sesongstarten ryker

Egan Bernal skulle etter planen starte sesongen i Tour de la Provence 10. februar, for deretter å sykle UAE Tour i slutten av måneden. Han var satt opp som Ineos Grenadiers klare førstekandidat til Tour de France, noe det nå spøker for.

Laget har ennå ikke kommet med en offisiell uttallelse, men skrev i går kort på sin hjemmeside:

Ineos Grenadiers kan bekrefte at Egan Bernal er på sykehuset etter en treningsulyke i Colombia i morges. Bernal ble fraktet til sykehus, og han var bevisst ved ankomst. Tilstanden er stabil, og han skal nå gjennomgå flere undersøkelser. Laget vil oppdatere om Egans tilstand når vi vet mer.

I følge det columbianske politiet, kjørte Bernal rett inn i bussen, da han ikke merket at den var parkert delvis i veien og på veiskulderen. Et bilde på sosiale medier viser at han ligger på ryggen bak bussen, som har fått en kraftig bulk i bakskjermen.