Ineos Grenadiers har hatt en elendig sesong om vi titter på etapperittene, og mange har stilt spørsmål ved om hegemoniet er i ferd med å rakne.

I tillegg har Jumbo-Visma forsterket laget vesentlig, og mange mener det er de gulkledde som er soleklare favoritter til årets Tour de France.

Annonse

Laguttaket som ble presentert i morges sendte små sjokkbølger gjennom sykkelverden, for de to tidligere Tour de France-vinnerne Geraint Thomas og Chris Froome er nå begge utelatt fra troppen til Ineos.

De åtte utvalgte for Ineos Grenadiers er Andrey Amador, Egan Bernal, Richard Carapaz, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Luke Rowe, Pavel Sivakov og Dylan van Baarle.

– Egan vil nok en gang ha den gule trøya som målsetning, og vi er veldig glade for at fjorårets vinner av Giroen, Richar Carapaz, debuterer i Touren. Geraint vil kjøre Giroen og benytte muligheten til å sikre seg nok en Grand Tour-seier, med målsetningen om å bli første waliser som vinner Giroen, sier lagsjef Dave Brailsford i en pressemelding.

Både Chris Froome og Geraint Thomas underpresterte i Critérium du Dauphiné. Chris Froome var nesten halvannen time bak vinneren, mens Thomas var nesten en time bak.

Egan Bernal leverte heller ikke på topp, og måtte til slutt bryte rittet med ryggproblemer. Like fullt er Bernal valgt som soleklar kaptein.

Og mens Thomas skal kjøre Vueltaen, skal Froome kjøre Vuelta a Espana, rittet der han i 2011 fikk sitt gjennombrudd.

– Chris Froome skal satse på Vueltaen. Chris er en legende i sporten, og en vinner som har vist enorm styrke for å komme tilbake etter velten i fjor. Vi ønsker å hjelpe ham til å vinne nok et treukersritt, og satser han på Vueltaen har han litt mer tid til å forberede seg til å prestere på topp, sier Brailsford.