Dylan van Baarle vant Dwars door Vlaanderen

Det er sjelden vare at Ineos Grenadiers vinner vårklassikere i Belgia, men i dag kunne ingen gjøre noe med Dylan van Baarle.

Sist oppdatert: 31. mars 2021 kl 16.25
dylan van baarle
OVERLEGEN: Dylan van Baarle tok en knusende seier i Dwars door Vlaanderen. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Dylan van Baarle var overlegen i dagens Dwars door Vlaanderen, og da han kom i mål drøye halvminuttet før en jagende gruppe to hadde han kjørt solo i nesten en time.

Van Barle angrep allerede i Taienberg mer enn 60 kilometer før mål, men som vi har sett i flere vårklassikere denne sesongen har tidlige angrep holdt helt inn.

Oppløftende med tanke på norske øyne, Alexander Kristoff kjørte både offensivt og taktisk underveis. Han spurtet i mål fra hovedfeltet til sjetteplass. Det er et godt resultat etter at det har vært en sykdomsplaget klassikersesong så langt.

Seieren til Van Baarle er faktisk bare den tredje seieren i en belgisk vårklassiker på over 70 ritt, og det etter at han hadde kjørt de siste 40 kilometerne alene i brudd.

Lenger bak var det flere mindre grupper som jaget Ineos-proffen, men samarbeidet var dårlig og iveren etter å ta igjen teten var heller liten. Det er bare fire dager igjen til langt mer betydningsfulle Flandern rundt, og rytterne hadde helt åpenbart ulike planer om hvordan best toppe formen til den dagen.

I hovedfeltet satt både Mathieu van der Poel og Julian Alaphilippe, men bortsett fra noen småangrep var det lite action å spore.

Men å kjøre seg i senk i dag for en formtopp på søndag, virket ikke å stå på manges treningsprogram.

Jasper Stuyven prøvde seg på et angrep mens avstanden var nede i litt under 30 sekunder, men det var vel også det. Da hovedfeltet og andregruppa siden ble samlet, ble interessene mange og farten dalte raskt.

Forfølgergruppa, der blant andre Warren Barguil, Jasper Stuyven og Greg Van Avermaet satt, fikk aldri noe mer ut av den potensielle kjørestyrken.

Christophe Laporte ble nummer to, mens Tim Merlier ble nummer tre.

Publisert 31. mars 2021 kl 16.25
Sist oppdatert 31. mars 2021 kl 16.25
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen