Magnus Cort vant 3. etappe av Volta ao Algarve 2023

Foss skapte trøbbel for Kristoff & co.: – Herlig at han prøver

Tobias Foss tok en sjanse og angrep i avslutningen på den flate 3. etappen av Volta ao Algarve, var nær å ved å ta sekunder på flere konkurrenter og sørget for at spurterne ikke fikk kjempe om etappeseieren.

Sist oppdatert 17. februar 2023 kl 17.12
OFFENSIV: Tobias Foss klinte til på den 3. etappen av Volta ao Algarve. Foto: Cor Vos
OFFENSIV: Tobias Foss klinte til på den 3. etappen av Volta ao Algarve. Foto: Cor Vos

– Det er en veldig, veldig god etappe av Tobias Foss. Herlig at han prøver og herlig at det nesten holder også, sa Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

Det etter at nordmannen hadde kommet inn på en niendeplass på det som egentlig var antatt å bli oppskriftsmessig massespurt, men Foss hadde andre planer.

For etter en innlagt spurt med 24 kilometer til mål angrep nemlig 25-åringen, og fikk med seg fem veldig sterke ryttere.

De hadde en knapp ledelse inn på den siste kilometeren, og ut av den siste svingen, inn på oppløpet, gikk Magnus Cort for en langspurt fra gruppen til Foss.

Dansken, som også ledet rittet sammenlagt, fikk raskt en luke, holdt unna helt til streken og tok sin andre etappeseier på rad, mens Foss akkurat ble hentet inn av feltet.

– Dette må jo har vært en av årets råeste finaler. Den gruppa som går av gårde. Og så er det touch and go hele veien. Hentes de på oppløpet? En tenker at «nå kommer spurterne», men så klarer de ikke det, oppsummerte Magelssen.

Foss lå på 6. plass sammenlagt foran dagens etappe, men grunnet bonussekunder falt han til 8. plass etter å ha blitt passert av Tom Pidcock og Filippo Ganna (begge Ineos Grenadiers) på lista.

Jumbo-Visma-rytteren ligger nå 28 sekunder bak Cort når to etapper gjenstår.

NY ETAPPESEIER: Magnus Cort tok sin andre etappeseier på rad i Volta ao Algarve. Foto: Cor Vos
NY ETAPPESEIER: Magnus Cort tok sin andre etappeseier på rad i Volta ao Algarve. Foto: Cor Vos

Ingen god dag for Kristoff og Uno-X

På den første etappen leverte Uno-X og Alexander Kristoff en forrykende avslutning på etappen til Lagos, og 35-åringen tok sin første seier for det norske laget.

Det skjedde etter at lagkameratene hans, med Søren Wærenskjold som sistemann, hadde loset ham perfekt gjennom avslutningen og med 125 meter til mål kunne Kristoff spurte med fri bane mot målstreken.

På dagens etappe var flyten ikke like god for Kristoff og lagkameratene.

Inne på de siste kilometerne strevet de med å komme seg frem, ble låst inne i midten av feltet, og ble stadig splittet.

Inn på den aller siste kilometeren var Kristoff og Wærenskjold langt bak og de kom seg aldri frem.

Dermed ble det 22. plass på Kristoff i dag.

LYKKES IKKE: Alexander Kristoff, her i ledertrøyen på torsdagens etappe, maktet ikke å gjenskape suksessen fra første etappe av Volta ao Algarve. Foto: Szymon Gruchalski
LYKKES IKKE: Alexander Kristoff, her i ledertrøyen på torsdagens etappe, maktet ikke å gjenskape suksessen fra første etappe av Volta ao Algarve. Foto: Szymon Gruchalski

Tok sjansen

Etter at dagens brudd ble hentet var det et stort felt som kom samlet inn på de siste 30 kilometerne.

Med 24 kilometer til mål var det en innlagt spurt hvor det skulle deles ut 6, 4 og 2 bonussekunder til de første over streken.

Der meldte Tobias Foss seg på i kampen om bonussekundene, men lykkes ikke med å nå helt frem. Men Jumbo-Visma-rytteren tok initiativ til at de rytterne som hadde gjort opp om sekundene, skulle fortsette kjøret.

Og der var det fem meget sterke ryttere Foss fikk med seg: Tidligere tempoverdensmester Filippo Ganna og Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), sammenlagtleder Magnus Cort (EF Education-EasyPost), Rui Costa (Intermarché-Circus-Wanty) og Valentin Madouas (Groupama-FDJ).

De fikk raskt en luke på 30 sekunder, mens feltet organiserte seg. Soudal - Quick Step og Bora-hansgrohe fikk etter hvert mange ryttere til fronten for å taue, men de seks holdt hardt på luka si.

Inn på de siste fem kilometerne var det fremdeles nesten 20 sekunder fra fronten og tilbake til feltet, men de kom raskt etter hvert, før de bare var noen sekunder bak inn på den siste kilometeren.

Dette gjenstår

Lørdagens 4. etappe av rittet avsluttes med en tøff klatring.

Alto de Malhão (2,5 kilometer à 9,8 prosent) skal forseres og en kan regne med at det blir avstander mellom rytterne.

Her vil det være helt avgjørende for Foss å henge godt med, om han skal være på skuddhold til å kjempe om sammenlagtseieren.

For søndag avsluttes nemlig rittet med en 24,4 kilometer lang individuell tempo, som spiller veldig i Foss' favør.

I øyeblikket ligger han imidlertid bak tempoverdensmesteren fra 2020 og 2021, Filippo Ganna, men bare med ett sekund.

Samtidig er også Magnus Cort en sterk temporytter, med en rekke topplasseringer på temposykkelen.

Dermed ligger det an til en meget spennende kamp om sammenlagtseieren i rittet.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 17. februar 2023 kl 16.43
Sist oppdatert 17. februar 2023 kl 17.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen