Niki Terpstra vant årets Flandern Rundt etter et imponerende solostunt 26 kilometer fra mål. Nederlenderen kjørte fra hovedfeltet rett etter Kruisberg, og hentet de tre utbryterne Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle og Mads Pedersen på vei opp Oude Kwaremont, i underkant av 20 kilometer fra mål.
  
Terpstra feide forbi trioen i front og forsatte alene over Paterberg, før han holdt stand på de siste 12 kilometerene til mål. Terpstra forlenger med det Quick-Steps imponerende seiersrekke i årets vårklasikkere.

Danske Mads Pedersen tok en heroisk andreplass etter å ha holdt unna for hovedfeltet på de siste to milene. I spurten om tredjeplassen trakk fjorårsvinner Philippe Gilbert det lengste strået foran danske Michael Valgren Andersen.
 
For de norske rytterne så det lenge lovende ut. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff var begge med i finalen av rittet, men falt av da farten ble skrudd opp i Oude Kwaremont. Amund Grøndahl Jansen satt lenge med i teten, men ble hindret på vei opp Koppenberg og mistet kontakten med tetgruppen. 
 
Neste helg er det Paris - Roubaix, hvor både de norske rytterne og Terpstra får nye muligheter til å stikke av med en monumentseier