FLANDEREN RUNDT

 • Hva: ikonisk brosteinsklassiker

 • Etablert: 1913

 • Når: Tidlig i april

 • Kategori: UCI World Tour, landevei

 • Vinnere:
  - Første vinner: Paul Deman (Belgia)
  - Flest seiere:
  Achiel Buysse (Belgia), Fiorenzo Magni (Italia), Eric Leman (Belgia), Johan Museeuw (Belgia), Tom Boonen (Belgia) og Fabian Cancellera (Sveits) har alle vunnet tre ganger hver
  - Siste: Alexander Kristoff

(Kilde: Wikipedia)

Bli med på Landeveis konkurranse i forbindelse med 100-årsjubileet til Flandern Rundt: Gjett hvor langt sykkelikonet Johan Museeuw syklet, og logg distansen på Strava. Hvem vet – det kan bli deg som vinner turen til årets utgave av Flandern Rundt.

Annonse

Gikk du glipp av første hint? Se her, tipset er gjemt i denne videoen

3. april 2016 kjøres klassikeren Flandern Rundt for 100. gang. Rittet er et av de mest ikoniske i verden både blant proffer og amatører, og en av rytterne kan bli deg.

For å feire 100-års jubileet har VisitFlanders, regionens turistråd, planlagt en verdensomfattende konkurranse med en helt unik premie: vinneren får sykle de siste 100 kilometerne av Flandern Rundt. En once-in-a-lifetime opplevelse. Rett og slett.

Det er ikke snakk om amatørutgaven av Flandern Rundt, turrittet som går dagen før proffenes ritt. Premien er å kjøre konkurranseløypa samme dag som proffene med fans og tilskuere tettpakket langs traséen – etter elitedamene og bare timer før proffene feier gjennom løypa. Over de legendariske brosteinspartiene Ruiterstraat, Kerkgate, Holleweg og Haaghoek til mål i Oudenaarde. Du blir presentert på samme podiet som proffene før rittet. Du skriver deg inn på samme tavla bak scenen. Dette kan ikke kjøpes for penger. Det kan kun vinnes med blod, svette og tårer, og hederlig innsats gjennom hele vinteren.

Les også: SLIK VINNER DU TIDENES TUR TIL FLANDERN RUNDT

Hvordan deltar man?
Den ikoniske belgiske eksproffrytteren Johan Museeuw legger snart ut på en herlig sykkeltur i Flandern. Vi vet at turen tar fire timer, men rutens distanse er hemmelig.

Konkurransen går ut på å gjette hvor lang turen er, så sette seg på sin egen sykkel og sykle en tur som har samme distanse som Museeuw. Her er det viktig at man tracker og registrerer sin tur via Strava. Ferdiglogget og registrert tur på Strava er ditt svar på konkurransen.

Heldigvis kan man gjette så mange ganger man vil, bare man sykler og registrerer den distansen man gjetter på hver gang. Den som gjetter nærmest det korrekte antall kilometer Johan Museeuw har syklet vinner konkurransen. I løpet av konkurranseperioden vil det bli delt forskjellige ledetråder som (forhåpentligvis) kan gjøre det lettere å gjette den korrekte distansen. Tar du utfordringen?

Detaljene
Vinneren får en helt unik sykkelopplevelse i Flandern til en verdi av 15.000 euro. Han eller hun får sykle de siste 100 km av Flandern Rundt-ruten søndag den 3. april 2016, sammen med 99 andre syklister fra Belgia og resten av verden. Vinneren får oppleve løypa på samme måte som proffene, og vil få selskap av flere sykkelikoner underveis. Samtidig vil tusenvis av tilskuere og fans stå og heie langs ruten, og være med til at skape en helt unik stemning.

Men det er ikke alt: Den heldige vinneren får også oppleve Flanderns sykkelkultur gjennom et 5-dagers opphold i regionen. Vinneren overnatter på de mest unike steder i Brügge, Gent og Oudenaarde – det pulserende sentrum for Flandern Rundt – og vil bli guidet rundt av en lokal flamsk sykkelhelt, innom bryggerier, sykkelfabrikker, sykkelbarer og mer. Vinneren vil møte de lokale, oppleve de beste stedene å spise og drikke, samt besøke trendy sykkelforretninger og historiske byer. Og så blir det selvfølgelig også mulighet til å teste Flanderns mest populære brosteinsveier fra sykkelsetet.

Det stilles imidlertid et krav til vinneren: Den som skal sykle turen må være i stand til å sykle minst 25 km/t for at kunne delta i Flandern Rundt.

Turen varer fra 29. mars til 4. april 2016. Alle omkostninger til turen dekkes av VISITFLANDERS.