– Det ble et kult og hardt ritt. Vi var en liten gruppe på slutten, og der burde jeg blitt bedre. Jeg er derfor litt skuffet for min egen del, men det var bra kjørt av laget, sa Skaarseth etter rittet.

Skaarseth hadde en punktering midtveis i rittet og måtte bruke litt krefter for å komme tilbake til feltet. Flere av de andre norske hadde også uhell underveis.

Annonse

– Jeg veltet i bunn av Kwaremont og måtte bruke mye krefter for å komme meg opp. Når jeg kom opp i feltet var jeg egentlig helt kokt. Jeg følte meg ganske bra, men det er såpass høyt nivå her at man må unngå uhell som det for å være helt i toppen, sa Ole Forfang, som var skuffet over uflaksen.

Irske Edward Dunbar vant rittet.

STANG UT
Landslagssjef Stig Kristiansen var ikke helt fornøyd med alle småuhellene i dagens ritt.

– Dette var stang ut. Tre velt og flere punkteringer er ikke ideelt. Vi vet på forhånd at vi må prøve å komme oss unna, men det er vanskelig i et ritt som Flandern. Det var Ingen store uhell, men mange småuhell som gjorde at vi ikke fikk resultatet som vi drømte om, sa han i en pressemelding lørdag.

– Vi er såpass bortskjemt og legger såpass mye i det at vi håper alltid på noe bedre. Nå er ikke 5. plass noen katastrofe, men vi håper alltid på pallen og ikke minst være nærmere seieren, sier Kristiansen.

PREGET RITTET
Tobias Foss, som er inne i sitt andre år i U23-klassen, har tatt et steg siden i fjor og var med å prege rittet underveis.

–  Jeg fikk kjørt litt aktivt på slutten, og det var gøy. Det var morsomt å være med å prege rittet litt i dag, selv om jeg manglet det siste lille på slutten, sier Foss.

Landslagsdebutanten Erik Resell viste også gode plasseringsevner og solid kjøring i rittet.

–  Jeg satt bra med over Muur’en og Kwaremont, og skulle følge med om det gikk noen i første halvdel av rittet. Inn i de avsluttende rundene fikk jeg en punktering og måtte slippe tetfeltet. Det var selvsagt litt surt, men jeg er ellers fornøyd med innsatsen, sier Resell.

Se også: Livet på landeveien

Både Ludvik Aspelund Holstad og Rasmus Tiller var involvert i velt og kom seg aldri tilbake til teten. Tiller fikk i tillegg tekniske problemer med sykkelen og måtte vente lenge før han fikk byttet til reservesykkelen. 

Fullstendige resultater 

Morgendagens Helter landslaget U23 sykler ZLM tour i Nederland denne helga, som også inngår i Nations Cup U23.