Amund Grøndahl Jansen

Amund Grøndahl Jansen er blant våre fremste håp i klassikerne, og sykler i 2024 for det australske WorldTour-laget Jayco-AlUla.

Amund Grøndahl Jansen er 29 år gammel og sykler for det australske laget BikeExchange-Jacyo. Dit kom han foran 2021-sesongen, etter å ha syklet fire år i nederlandske Jumbo-Visma.

I 2019 ble Grøndahl Jansen norgesmester, da han vant NM-fellesstarten på Røyse.

I Jayco-AlUla har han en viktig rolle i klassikerne, samt som opptrekker i spurtene, og har høyt verdsatte taktiske ferdigheter.

Dessverre har sykdom og skade ødelagt mye av de siste sesongene for ham. I løpet av 2022 og 2023 har han gjennomgått tre operasjoner og vurderte å legge opp som syklist. Høsten 2023 er han imidlertid endelig tilbake i konkurranse.

annonse
Hvilket lag sykler Amund Grøndahl Jansen for?

Han sykler for australske Jayco-AlUla, som er et WorldTour-lag. Tidligere har han syklet for Jumbo-Visma, Team Joker og Team Sparebanken Sør.

Når ble Amund Grøndahl Jansen Norgesmester?

Han vant NM i landeveissykling i 2019, da han spurtslo Andreas Leknessund under NM på Røyse.

Hvilken ryttertype er Amund Grøndahl Jansen?

Amund er en klassikerrytter, og trives best i ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix, men han har også en solid spurt i harde ritt. Han er også en god opptrekker og både i Jumbo-Visma og Jayco-AlUla har han vært med på å vinne etapper i Tour de France.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen