Amund Grøndahl Jansen vant Tour de Gironde

Joker-Byggtorget gjorde resten til statister i Tour de Gironde. Adrian Aas Stien vant den siste etappen, Amund Grøndahl Jansen sikret sammenlagtseier.

Sist oppdatert 29. mai 2016 kl 18.28
TOTAL DOMINANS: Team Joker-Byggtorget vant alt som kunne vinnes, unntatt den røde poengtrøyen, i Tour de Gironde denne helgen. Foto: Tour de Gironde (Quentin Rolland)
TOTAL DOMINANS: Team Joker-Byggtorget vant alt som kunne vinnes, unntatt den røde poengtrøyen, i Tour de Gironde denne helgen. Foto: Tour de Gironde (Quentin Rolland)

Etter å stukket av med etappeseierene både fredag og lørdag satt Team Joker-Byggtorget i en strålende posisjon før dagens avsluttende etappe i Tour de Gironde. Gårsdagens vinner, Amund Grøndahl Jansen, ledet nemlig med nesten minuttet i sammendraget. 

Dermed var den blåkledde gjengens oppgave først og fremst å forsvare Grøndahl Jansens ledertrøye, selv om 22-åringen faktisk holdt samtlige trøyer i rittet før den avsluttende etappen.

Joker-gjengen gjorde uansett jobben med bravur, og kontrollerte rittet med jernhånd gjennom samtlige 166 kilometer. Syv kilometer før mål ble dagens brudd hentet inn, og det hele skulle følgelig avgjøres i en spurt. 

Der var Joker-Byggtorget-rytter Adrian Aas Stien raskest, etterfulgt av en annen nordmann, August Jensen fra Coop-Østerhus. Dermed tok Joker-gjengen sin tredje seier på like mange dager, med tre forskjellige ryttere. Den trønderske seierherren hadde følgende å si etter oppvisningen.

- Laget hadde full kontroll hele dagen og lå og kontrollerte hele etappen. Jeg lå bare der og slappet av mens jobben med ble gjort, og da var det bare å fullføre jobben på slutten. Vi sykler med høy selvtillit om dagen og det er herlig stemning i laget. Jeg har vært i nærheten av en seier flere ganger i år, så det var digg at den endelig satt. Nå både tror og håper jeg det løsner litt for laget fremover.

I sammendraget hadde Grøndahl Jansen få problemer med å forsvare ledelsen, mens Krister Hagen fra Coop-Østerhus sørget for at det ble to nordmenn også på sammenlagtpodiet da han tok en flott tredjeplass sammenlagt etter to fjerdeplasser på de siste etappene. 

Norske ryttere tok altså seks av ni podieplasser på etappene og to av tre i sammendraget i det franske UCI-rittet. Slik dominans gir nødvendigvis mange UCI-poeng, noe som kommer godt med når nasjonene får utdelt sin rytterkvote til VM om et par måneder. 

Publisert 29. mai 2016 kl 18.28
Sist oppdatert 29. mai 2016 kl 18.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen