Hverken Amund Grøndahl Jansen (Team BikeExchange-Jayco) eller Tobias Foss (Jumbo-Visma) kom seg til mål på den andre etappen i Settimana Internazionale Coppi e Bartali.

Foss veltet ut av rittet, mens Grøndahl Jansen sto av etter å ha blitt forkjølet.

For sistnevnte føyer det seg inn i en rekke med hendelser som har stanset ham på sykkelsetet. I fjorårets Tour de France måtte han bryte med en ryggskade som holdt ham ute i flere måneder, og som gjorde at VM gikk uten ham.

I år gjorde corona at han måtte utsette sesongstarten til forrige ukes Milano-Torino, og nå setter han strek over klassikersesongen etter å ha blitt forkjølet.

Bedt om å oppsummere de siste månedene, svarer han:

– Tja, det har vært litt tunge tak. Jeg har nok slitt med skadeproblematikk helt siden jeg krasjet og havnet på sykehus i Omloop Het Nieuwsblad i 2020. Venstre bein og rygg har ikke blitt helt det samme siden. På den andre siden har jeg hatt tunge sykdomsperioder i fjor vår, og covid i vinter. Man blir vant til motgang, så en liten forkjølelse nå kommer jeg meg gjennom. Jeg ville ikke vært i mitt livs form uansett, så det er ikke noen kjempemulighet jeg mister i klassikerne, selv om det er kjipt å ha så lange perioder borte fra miljøet når man jo har vært en del av det i så mange år. Man må bare løfte hodet og finne ut hva man kan gjøre for å få det beste ut av hver dag, selv om det ikke nødvendigvis er trening og konkurranse slik det pleier å være, skriver han i en melding til VG.

Grøndahl Jansen ser for seg at Ungarn rundt (11.-15. mai) som et fint sted å starte sesongen igjen. På det tidspunktet skal Tobias Foss etter planen sykle Giro d’Italia. Foss slo hodet kraftig på onsdagens etappe, men sjekken i etterkant viste at alt var ok og at han kun satt igjen med et hovent øye. Rittet skulle etter planen være Foss’ siste før Giro d’Italia starter 6. mai.

– Men vi får se om det blir noen endringer nå, skriver Foss til VG, og melder at han hadde gode bein på åpningsetappen, hvor han ble nummer 15, etter at han valgte å stå over Strade Bianche tidligere i mars grunnet coronasmitte i slutten av februar.