Det norske landslaget, som består av seks ryttere, har gjort det sterkt i det sju dager lange etapperittet som startet på lørdag.

Amund Grøndahl Jansen åpnet med andreplass på første etappe, og fulgte på med etappeseier på søndag.

I dag spurtet Kristoffer Halvorsen inn til seier på tredje etappe i Tour de l’Avenir, mens Amund Grøndahl Jansen beholdt både poeng- og ledertrøya i det prestisjetunge etapperittet i Frankrike.

Landslagssjef Stig Kristiansen lot seg imponere over måten det norske laget både vant etappen og forsvarte sammenlagtledelsen på.

– Jeg har ikke sett lignende innsats noen gang. De første kilometerne var vi med å markerte samtlige brudd. Deretter har Ole Forfang og Anders Skaarseth kjørt nærmere 170 km partempo. Jeg er mektig imponert over måten de kontrollerte rittet på, sier Kristiansen i en pressemelding etter dagens tredje etappe.

– Har en stor fremtid
Etter mange bruddforsøk mot slutten av etappen endte det med en massespurt. Kristoffer Halvorsen kjørte forbi både italieneren Vincenzo Albanese og briten Jonathan Dibben og vant den 171km lange etappen.

– Det er ganske mange proffer og prokontoryttere i feltet, så å vinne i dette selskapet er veldig sterkt. Kristoffer har en stor fremtid foran seg om alt fortsetter å gå hans vei, sier Kristiansen.

Saken fortsetter under

Kristoffer Halvorsen Tour de L Avenir 2016 - Arrangøren 1200x
Kristoffer Halvorsen vant mandagens etappe, som endte med massespurt. Foto: Arrangøren

Kristoffer Halvorsen vant mandagens etappe, som endte med massespurt. Foto: Arrangøren 

Les også: DOFFEN KNUSTE HAGEN   

Tempo i morgen
I morgen står en 16.5km lang tempoetappe på programmet. De norske rytterne måtte bruke en god del krefter i dag, men Kristiansen håper de fortsatt kan sykle fort i morgen.

- Disse toppresultatene gir en enorm selvtillit i laget. Vi har flere som kan sykle fort på tempo og jeg håper på en topp 10 plassering, sier landslagssjefen.

Amund Grøndahl Jansen leder fortsatt rittet sammenlagt med over ett minutts ledelse til nærmeste konkurrent. Han leder også poengkonkurransen, mens Halvorsen med dagens seier rykket opp på tredjeplass i den konkurransen og ligger på fjerdeplass sammenlagt.

Norge leder fortsatt lagkonkurransen sammenlagt.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Kristoffer Halvorsen NM Gateritt 2016 - Alpers 1200x788
Kristoffer Halvorsen vant gaterittet under NM i Bodø, der han knuste Edvald Boasson Hagen. Foto: Henrik Alpers

Kristoffer Halvorsen vant gaterittet under NM i Bodø, der han knuste Edvald Boasson Hagen. Foto: Henrik Alpers