Amund Grøndahl Jansen er klar for nye utfordringer i Team BikeExchange, laget som under fjorårets sesong het Mitchelton-Scott.

Nesbuen har hatt stor tillit i Jumbo-Visma de fire foregående sesongene, men måtte nok fortsatt regnet med å være bundet til Wout van Aert i klassikerne. I Team BikeExchange vil han trolig gå inn i klassikerne som kaptein sammen med Michael Matthews.

26-åringen er godt i gang med sesongoppkjøringen sin og befinner seg for øyeblikket nær Calpe-området, på samling med sitt nye lag.

Grøndahl Jansen er selvsagt på start under den belgiske åpningshelgen i slutten av februar, i brosteinsrittene Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne. Innen den tid sykler han to etapperitt i Spania.

Under fjorårets oppkjøring hadde han høydesamling i februar, foran Omloop Het Nieuwsblad. Det var ikke aktuelt i år. Grøndahl Jansen og hans samboer venter nemlig barn i starten av februar.

- Jeg kunne ikke gjort det på samme måte som i fjor. Jeg kunne reist på høydesamling før Ruta del Sol, men det utgår nok grunnet barnefødsel. Er været godt nok kan det hende jeg bruker høyden i Andorra i forkant, forteller han til Landevei.

Videre deretter følger han en klassisk rute til de tre største høydepunktene for våren: Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Februar:

12.-13. feb: Vuelta Ciclista a la Región de Murcia (flyttet til mai)

17.-21. feb: Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (flyttet til mai)

27. feb: Omloop Het Nieuwsblad

28. feb : Kuurne-Brussel-Kuurne

Mars:

7.-14. mar: Paris-Nice

20. mar: Milano-Sanremo

26. mar: E3 Saxo Bank Classic

28. mar: Gent-Wevelgem

April:

4. apr: Flandern rundt

Juni:

4. jun.: GP des Kantons Aargou

6.-13. jun.: Tour de Suisse

26. jun - 18. jul: Tour de France (bruttotropp)

Oktober

3. okt.: Paris-Roubaix