Amund Grøndahl Jansen Norgesmester

Andreas Leknessund kom med et monsterangrep 15 kilometer før slutt. Men etterhvert rutinerte Jansen gjorde som han ville på oppløpet, og sørget med det for at vi får en norsk mestertrøye i Tour de France.

Sist oppdatert 30. juni 2019 kl 18.19
ANDRE SEIER: Grøndahl Jansens NM-gull er hans andre seier som proff, og den foreløpig største. Foto: Pål Westgaard.
ANDRE SEIER: Grøndahl Jansens NM-gull er hans andre seier som proff, og den foreløpig største. Foto: Pål Westgaard.

– Egentlig var det bare å holde det noenlunde samlet på slutten. Det var litt kritisk med det ene rykket til Leknessund, han er sterk, og jeg var litt uoppmerksom og seig, men jeg hadde vel kontroll på slutten, sa hovedpersonen selv til NRK etter målgang.

Da hadde han akkurat tettet luka til Andreas Leknessund for andre gang. Første gang angrep sistnevnte da det var 15 kilometer igjen, et angrep mange trodde ville holde inn.

For Uno-X var tallmessig overlegne under dagens NM på Ringerike, men hva gjelder kjørestyrke var det mer tvil om de hadde eneren som kunne avgjøre rittet.

Like fullt, laget tok ansvar og var med på det aller meste som var av angrep, både på selve trøya og resten av feltet.

Da tv-sendingen startet ved 16.30-tiden var det ikke mer enn et trettitalls ryttere som fikk vist seg på skjermen. De bestod av proffene og kontinentalryttere, samt Bygdø-rytter Jon Breivold.

Forspranget til Leknessund var en stund oppe i nesten 30 sekunder, men i en av traséens lengre bakker røyk nesten hele forspranget for unggutten fra Uno-X, og bak hadde Jansen satt fart med Carl Fredrik Hagen på hjul.

– Jeg var litt redd for Carl Fredrik i bakkene, men jeg kjørte fra han i den lange bakken i siste runden, og da var jeg ganske sikker på at seieren var der, sa Jansen videre.

– Jeg er i god form, og jeg så underveis at jeg antageligvis var den beste rytteren i løpet.

Leknessund, Grøndahl Jansen og Hagen utgjorde trioen som skulle kjempe om edelt metall, og bak halset Rasmus Fossum Tiller. Han var på det minste bare noen sekunder bak trioen, som samarbeidet godt for å holde den gode avslutteren unna spurten.

SMÅHEKTISK OPPLØP

Jansen startet spurten fra front, med Leknessund og Hagen på hjul. Leknessund så ut til å kunne svare på avslutningen til proffen fra Jumbo-Visma, men forsøkte seg på innersving i den siste av tre svinger på siste 300 meter.

Den døra ble raskt lukket av Jansen, som fra front tok den korteste ruta til mål.

Leknessund gestikulerte og juryen vurderte situasjonen, men resultatet ble som det ble over mål.

– Han junioren, hva heter han nå igjen, han er ung, så han vet vel ikke helt ennå hvordan han skal gjøre en finale, at en må ta yttersving, sa Jansen mot slutten av intervjuet.

Carl Fredrik Hagen ble nummer tre, mens Rasmus Fossum Tiller ble nummer fire. Tiller noterte seg for nok en sterk prestasjon i NM, etter sølv i fjor og gull i 2017. Anders Skaarseth ble nummer fem.

1: Amund Grøndahl Jansen, Jumbo Visma
2: Andreas Leknessund, Uno-X
3: Carl Fredrik Hagen, Lotto
4: Rasmus Fossum Tiller
5: Anders Skaarseth, Uno-X

Publisert 30. juni 2019 kl 18.19
Sist oppdatert 30. juni 2019 kl 18.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen