– Rye har tidligere brukt motbakketempo i Grefsenkollen som et av sine ritt i Landeveiscupen, men vi hadde lyst til å finne på noe nytt, sier Yngve Øksnes, en av ildsjelene bak Oslo-klubbens nye heatbaserte sykkelsprint. Den ble arrangert i juni i et rulleskianlegg, og premiereutgaven ga mersmak. 

De siste årene er det bygget flere nye rulleskianlegg i Norge, og klubben har lenge sett potensialet for å arrangere sykkelritt i slike anlegg. Men det var en tur til den nyåpnede Lillomarka Arena i fjor høst som fikk fart på planene.

– I et slikt anlegg står vi friere til å eksperimentere med konsepter og lage noe helt annerledes. Da vi så hvor flott det var blitt i Lillomarka Arena, reiste vi ut for å teste hvordan vi kunne legge opp et rittarrangement i en rulleskiløype. Vi var litt redde for at farten ville bli for høy og at det kunne skape farlige situasjoner rundt svinger og over kuler. Men det viste seg å gå veldig fint. Skarpe svinger, tekniske svinger, korte, bratte kneiker er noe vi ikke får så mye av på vanlige landeveier, men det gir superbra treningsutbytte for rytterne, både fysisk og teknisk, sier Øksnes.