Erik Nordsæter Resell, proffrytteren i Uno-X Development Team, vant Birken for andre år på rad. Den tidligere terrengsyklisten trakk fram gamle kunster på det ene terrengrittet han sykler i året, og tok igjen landeveisproffen Bjørn Tore Hoem fra Joker Icopal i Ballettbakken. Med dempergaffel og rett styre danset Resell nedover rullegrusen i Ballettbakken i 82.4 kilometer i timen med et kobbel terrengspesialister på hjul, fikk en luke og holdt den til målstreken. LES OGSÅ: Uventet konkurranse i menn elite Til helga venter det nye tredagersrittet Uno-X Development Weekend med varianter av løyper som tidligere har vært brukt i Gylne Gutuer, og for Resell er det mye på spill når UCI-lagene kommer til hans eget treningsterreng. – For oss som «vertskapslag» er jo dette på en måte våre ritt, så det hadde vært dødskult å gjøre det bra. Formen skal være ganske bra om dagen, så det blir noen harde økter tidlig i denne uka, og så slipper jeg opp litt mot helga igjen.Dette har 21-åringen, som sykler sin andre sesong på kontinentalnivå, på lomma på langtur. Dette er en artikkel i serien «På lomma», der ulike syklister deler erfaringer om hva de har med seg på langtur. LES OGSÅ:Asbjørn Slagtern Fjellvåg: Mett og selvhjulpen Ken-Levi Eikeland: Fyller fiskepulver på flaska Knut Sande: Pelotonens største sadeltaske Sondre Svensli: To ess i baklomma på langtur Monica Storhaug: Null verktøy – masse godteri  Frode Jermstad: Jermstad styrer unna sukker   Christian Askildsen: Derfor har Eskildsen ekstra dekk under setetJanne Smauget: Smauget sverger til solbærsaftKetil Tærum: – Du må spare på kreftene overalt hvor du kanJonas Orset: Miljøsyklisten som digger bensinstasjonerElise Marie Olsen: – Grovbrød med Nugatti funker alltidSilje Mathisen: Mathisen har lommene fulleFredrik Lorentzen Henne: Sykler med vindvest og løse ermer på magen Reidar Borgersen: – Magen er trenbarKjetil Johansen Amundrud: – Ferdig-barer og sportsdrikk blir det nok av på ritt Amalie Lutro: – Jeg har ikke gått på noen næringssmell ennåKristian Aasvold: – Det går veldig mye i brødskiverBente Rossing: – Jeg fylte på med mat hele veienLars Blesvik: Vann og vingummi gjør susen  Hva har du på deg på langtur?– Jeg kler meg alltid etter været. Jeg har heller litt for mye på meg, enn litt for lite. Jeg hater å være kald. Er det veldig usikkert vær, har jeg tykke hansker og regnjakka på lomma. Regnjakka tar liten plass, og er utrolig kjekk å ha hvis regnet kommer. Hva har du med deg av mat på langtur?– Hva jeg har av mat i lomma, avhenger veldig av hvilken økt som skal kjøres. På langturer pleier jeg å variere litt, men det går mye i rosiner, små rundstykker med Nugatti eller honning, eller bananer. Er det en skikkelig lang tur som står på planen, pleier jeg også å legge inn en stopp og kjøpe noe digg. En slik stopp gjør også at man har noe å se fram til underveis, enten man er flere i lag eller sykler langturen alene. På hardøkter har jeg alltid en liten matbit til etter dragene, og gjerne gel underveis. Saken fortsetter under TRADISJONELT: Det går i rundstykker med Nugatti eller honning, bananer og sportsdrikk, og gel hvis det kjøres intervaller. Hva har du med deg av utstyr?– Det er unødvendig å få ødelagt en økt på grunn av en punktering, så jeg sykler alltid med sadeltaske der jeg har det mest nødvendige: En slange, et multiverktøy og en co2-patron. Det er kjekt å slippe å ha de tingene i lomma. Sadeltasken jeg bruker syns jeg også er litt stilig, samt at den er veldig praktisk og enkel å bruke. Har du et profftips helt til slutt?– Neopren skotupper er et veldig kjekt plagg nå som temperaturen har begynt å synke litt. Jeg hater å bli kald på tærne. AKKURAT PASSE: Skotupper i neopren gjør en stor forskjell der hele overtrekk blir overkill.  SMART OG ELEGANT: Nødvendig verktøy og ekstra slange elegant plassert under setet i sadeltasken fra Silca.  SIRLIG: Utstyret i sadeltasken er rent og pent - slange, CO2-patroner, og multiverktøy løser de fleste problemer som kan oppstå underveis.