Bygdø IL har jobbet systematisk de siste åra for å utvikle klubben fra en kompisgjeng til et solid lag. Christian Foyn er en av flere fra klubben som har markert seg denne sesongen.I august vant han turrittet Øyeren Rundt etter at han og klubbkollegaene spilte kortene perfekt til tross for stadig endringer i strategi og taktikk. LES OGSÅ: Foyn vant Øyeren Rundt For Foyn var ambisjonen for sesongen å sykle flere ritt, og det har gitt mersmak til å fortsette satsingen. – Planen var enkelt og greit å prøve å bli med i litt fler ritt enn tidligere og se hva det holder til. NM i Sandefjord og Norgescup-etapperittet Tour de Hallingdal ble to positive opplevelser, og bare det å sykle med gutta i Bygdø IL gir god motivasjon til å tråkke på videre.Dette er en artikkel i serien «På lomma», der ulike syklister deler erfaringer om hva de har med seg på langtur. LES OGSÅ:Asbjørn Slagtern Fjellvåg: Mett og selvhjulpen Ken-Levi Eikeland: Fyller fiskepulver på flaska Knut Sande: Pelotonens største sadeltaske Sondre Svensli: To ess i baklomma på langtur Monica Storhaug: Null verktøy – masse godteri  Frode Jermstad: Jermstad styrer unna sukker   Christian Askildsen: Derfor har Eskildsen ekstra dekk under setetJanne Smauget: Smauget sverger til solbærsaftKetil Tærum: – Du må spare på kreftene overalt hvor du kanJonas Orset: Miljøsyklisten som digger bensinstasjonerElise Marie Olsen: – Grovbrød med Nugatti funker alltidSilje Mathisen: Mathisen har lommene fulleFredrik Lorentzen Henne: Sykler med vindvest og løse ermer på magen Reidar Borgersen: – Magen er trenbarKjetil Johansen Amundrud: – Ferdig-barer og sportsdrikk blir det nok av på ritt Amalie Lutro: – Jeg har ikke gått på noen næringssmell ennåKristian Aasvold: – Det går veldig mye i brødskiverBente Rossing: – Jeg fylte på med mat hele veienLars Blesvik: Vann og vingummi gjør susenErik Nordsæter Resell: Rosiner, Nugatti og honning  Hva har du på deg på langturene?– Vi har blitt bortskjemt med godvær denne sommeren, så klesproblematikken har blitt litt glemt. Men jeg studerer i Trondheim, så da er ofte løse ben/armer og en kort nettingoverdel som er utgangspunktet. Dette kan jeg justere med vest eller tykkere jakke dersom det blir kaldere. Som regel har jeg med en tynn regnjakke av typen plastpose-jakke dersom regnskyllet skulle inntreffe. Jeg blir fort kald på henda, så hansker er ofte i bruk. Legger jeg til en buff på hals og tynn lue på toppen, så holder det lenge utover høsten.  Hva har du med deg av mat på langtur?– Dersom det er litt lengde på turene bruker jeg helst solbærsaft på flaska. Den smaker bedre enn sportsdrikk og har nok sukker. Av fast føde bruker jeg stort sett brødskiver med søtt pålegg. Favoritten er Nugatti og peanøttsmør slått sammen. Det blir som en slags hjemmelaget Snickers, og må prøves. Maten har jeg i lomma. Jeg har forsøkt å tape bananen bak setepinnen et par ganger for å slippe å ha så mye i lommene, men uten særlig hell. Det har blitt for mye vibrasjoner i sykkelen, og bananen løsner og faller av. Hvis en skal forsøke dette anbefales Gorilla-tape. Blå maskeringstape holder ikke.Saken fortsetter under  FOR SLAPT: Christian Foyn har gjentatte ganger forsøkt å feste bananen på setepinnen med maskeringsteip for å slippe å ha så mye i lommene på langtur. Hva har du med deg av utstyr?– Stort sett har jeg med meg så lite som mulig. Slange, Co2-patron og multiverktøy ligger som regel i baklomma, sammen med mobil og bankkort. Hvis jeg skal ut på noe virkelig strabasiøst, kan jeg strekke meg til å ta med en quick-link i tilfelle kjedetrøbbel. Saken fortsetter under STANDARD: Christian Foyn har med seg et minimum av verktøy og reservedeler, men slange, Co2-patron, multiverktøy og mobil er med. Har du et profftips helt til slutt?– Ofte har jeg med meg en liten "friste-sjokolade" som ligger i baklomma som en psykisk trygghet. Denne skal ikke spises før det er strengt nødvendig, altså at jeg har gått tom, men det gir meg mestringsfølelse når jeg kommer tilbake fra lange, harde turer med friste-sjokoladen i behold. Dette er min egen metode for å trene opp psyken. Det skal helst være Japp eller Snickers, men Kvikk-Lunsj fungerer også.  LOMMEMAT: Christian Foyn sverger til brødskiver med både Nugatti og peanøttsmør, solbærsaft på flaskene og en friste-sjokolade han nesten aldri spiser.