«I have a dream. It is a dream deeply rooted in the American dream»

Det kjente sitatet er hentet fra den berømte talen til Martin Luther King jr. Afroamerikaneren jobbet mot viktige verdier om rettferdighet og like muligheter for alle. Amerika er sett på frihetens land. Et mulighetenes land. Og der er det jeg befinner meg nå.

LES OGSÅ: Dette er nomaden Jonas Orset

Jeg har tidligere sammenlignet meg med Amundsen, en mann som har gått opp sine egne spor. Søkt dit ingen nordmann tidligere har satt sine føtter. Jeg var første nordmann i et asiatisk profflag i 2014. I 2017 la jeg sesongstarten til Colombia. Fjoråret ledet meg blant annet til steder som Kazakstan, Kambodsja, Vietnam og Sør-Afrika.

LES OGSÅ: Tre rimelige grussykler - med en solid vinner (+)

I 2019 skal jeg igjen gå nye veier, men jeg tråkker ikke opp mine egne spor. Jeg følger en 200 år gammel norsk tradisjon. Mellom 1825 og 1910 emigrerte omkring en tredjedel av alle nordmenn til USA. 800 000 mennesker tok turen over dammen for å jakte drømmen. Mange dro av håpet om frihet, en rettferdig og bedre fremtid.

I talen sin fortsetter Martin Luther King jr:

«We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal».

Ordene passer perfekt inn i min visjon i Håpet om en rettferdig fremtid og frihet for alle.

Andre dro til Amerika av ren eventyrlyst.

Jeg har ikke noe å klage på i Norge og drar ikke av verken politiske, religiøse eller kulturelle grunner. Det er rett og slett lysten på å bli kjent med verdens mektigste land som drar meg til vesten. Denne sjansen kunne jeg ikke gå fra meg. Og hvem vet hvilke dører som åpnes i mulighetenes land?

I fjor opprettet jeg den ukentlige Group Ride’en Kråkstadbanden. Jeg inviterte til frie tøyler, dueller og andre cowboy-takter hver onsdag på carbonhesten i en runde rundt Kråkstad. Runde som bød på prærielandskap, hester, kveg, lokmotiv og en og annen banditt. Som alltid hadde jeg med meg speaker med countrymusikk. En smak av ville vesten.

Denne våren legger jeg kursen til nettopp – Ville Vesten. Jeg skal bo i Texas, nærmere bestemt i Dallas hos Jim, som jeg ble kjent med under Extreme Challenge Vietnam. I tillegg til livet på prærien skal jeg sykle med elitelaget Team Giant Lakeside – Audi McKinney p/b Baylor Scott & White. Det blir USA Crits, Pro Road Races, State races m.m. Det meste vil foregå i Texas, men jeg er innstilt på ta en liten rundtur i løpet av mitt opphold i Forente Amerikanske Stater.

For det bør jeg har tid til. Jeg drar allerede 19.februar og har ikke returbillett før 6.mai. Altså litt under tre måneder. Det bør gi meg anledning til å finne godformen, sykle inn noen resultater, få nye venner, kanskje finne en cowgirl, bli kjent med litt av Amerika og legge om til Texas-aksent.

Hvem vet hva som skjer, dette er Amerika. Mulighetenes land, der drømmer blir til virkelighet.

Så får vi se om drømmer går i oppfyllelse for meg.