Lørdag ble årets UCI Track Champions League avgjort i London. Fredag kveld hadde Anita Yvonne Stenberg syklet glitrende, og med tredjeplass i både scratch og eliminasjonsrittet hadde hun klatret til tredjeplass i sammendraget, foran den siste runden lørdag.

Lørdag kveld startet Stenberg med en sjetteplass i scratch, og var med det ett steg nærmere podieplassering i sammendraget. Men i eliminasjonsrittet skulle den glippe – med knappest mulig margin.

Under scratch hadde Maggie Coles-Lyster (Canada) limt seg til Stenbergs hjul så godt som hele rittet, og tok femteplassen foran Stenberg.

Med det hadde canadieren Stenberg innenfor rekkevidde i sammendraget, foran eliminasjonsrittet.

Det så lenge lovende ut og Stenberg satt igjen som én av fem ryttere, men da gikk 30-åringen tom for krefter. Katie Archibald satte opp tempoet i front, nordmannen falt av og ble eliminert fra rittet.

Med Coles-Lyster fremdeles med blant de fire gjenværende, var det bare ett håp igjen: At Coles-Lyster ble neste rytter som ble eliminert.

Det klarte canadieren å unngå, og tok til slutt tredjeplass i rittet.

Med det endte både Coles-Lyster og Stenberg på lik poengsum, men Coles-Lyster tar tredjeplassen sammenlagt på bedre plasseringspoeng.

– Det er ergelig, men det er en enorm prestasjon av Stenberg, oppsummerte Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

Det har totalt sett vært en svært solid sesong av Stenberg, som tidligere i høst ble europamester i scratch.

Hun vant også eliminasjonsrittet i den første runden av UCI Track Champions League på Mallorca. Samtidig er det også en forbedring fra fjorårets utgave av UCI Track Champions League, da hun endte som nummer seks i sammendraget.

Katie Archibald (Storbritannia) vant til slutt eliminasjonsrittet, men med Jennifer Valente (USA) som nummer to, sikret Valente sammenlagtseieren foran Archibald.