Anita Yvonne Stenberg på fjerdeplass i Track Champions League

Podiet glapp med knappest mulig margin i siste øvelse

Anita Yvonne Stenberg var svært nær å ende på podiet sammenlagt i UCI Track Champions League, men plasseringen glapp med minst mulig margin i siste øvelse.

Sist oppdatert 3. desember 2022 kl 22.30
SÅ NÆRT: Anita Yvonne Stenberg var bare marginer unna tredjeplass i UCI Track Champions League. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com
SÅ NÆRT: Anita Yvonne Stenberg var bare marginer unna tredjeplass i UCI Track Champions League. Foto: Alex Whitehead/SWpix.com

Lørdag ble årets UCI Track Champions League avgjort i London. Fredag kveld hadde Anita Yvonne Stenberg syklet glitrende, og med tredjeplass i både scratch og eliminasjonsrittet hadde hun klatret til tredjeplass i sammendraget, foran den siste runden lørdag.

Lørdag kveld startet Stenberg med en sjetteplass i scratch, og var med det ett steg nærmere podieplassering i sammendraget. Men i eliminasjonsrittet skulle den glippe – med knappest mulig margin.

Under scratch hadde Maggie Coles-Lyster (Canada) limt seg til Stenbergs hjul så godt som hele rittet, og tok femteplassen foran Stenberg.

Med det hadde canadieren Stenberg innenfor rekkevidde i sammendraget, foran eliminasjonsrittet.

Det så lenge lovende ut og Stenberg satt igjen som én av fem ryttere, men da gikk 30-åringen tom for krefter. Katie Archibald satte opp tempoet i front, nordmannen falt av og ble eliminert fra rittet.

Med Coles-Lyster fremdeles med blant de fire gjenværende, var det bare ett håp igjen: At Coles-Lyster ble neste rytter som ble eliminert.

Det klarte canadieren å unngå, og tok til slutt tredjeplass i rittet.

Med det endte både Coles-Lyster og Stenberg på lik poengsum, men Coles-Lyster tar tredjeplassen sammenlagt på bedre plasseringspoeng.

– Det er ergelig, men det er en enorm prestasjon av Stenberg, oppsummerte Eurosport-kommentator Theis Magelssen.

Det har totalt sett vært en svært solid sesong av Stenberg, som tidligere i høst ble europamester i scratch.

Hun vant også eliminasjonsrittet i den første runden av UCI Track Champions League på Mallorca. Samtidig er det også en forbedring fra fjorårets utgave av UCI Track Champions League, da hun endte som nummer seks i sammendraget.

Katie Archibald (Storbritannia) vant til slutt eliminasjonsrittet, men med Jennifer Valente (USA) som nummer to, sikret Valente sammenlagtseieren foran Archibald.

Publisert 3. desember 2022 kl 22.04
Sist oppdatert 3. desember 2022 kl 22.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen