Anita Yvonne Stenberg er europamester i scratch

Anita Yvonne ble europamester på bane

Anita Yvonne Stenberg (29) var best av samtlige på det ti kilometer lange «scratch»-løpet under EM i München.

Sist oppdatert 12. august 2022 kl 20.05
EUROPAMESTER: Anita Yvonne Stenberg tok sin aller første EM-tittel i fredagens scratch-løp. Foto: Cor Vos
EUROPAMESTER: Anita Yvonne Stenberg tok sin aller første EM-tittel i fredagens scratch-løp. Foto: Cor Vos

– Det var helt sinnssykt. Det har vært en drøm i mange år, men nivået har blitt høyere og høyere, sier Stenberg til NRK.

Syklisten som står med en rekke NM-medaljer fra velodromen, klinte til på det ti kilometer lange «scratch»-løpet og slo britiske Jessica Roberts og polske Nikola Wielowska i kampen om gullet.

Med seieren i løpet hvor første rytter i mål etter en ti kilometer lang fellesstart vinner, sikret 29-åringen fra Drammen seg sin første internasjonale gullmedalje.

Fra før har Stenberg VM-bronse fra 2020. Den kom i øvelsen poengritt.

– Jeg kan nesten ikke forstå at jeg klarte det. Jeg har hatt den magefølelsen så mange ganger og ikke stolt på den. Så har det jo gått galt. Jeg måtte bare stole på den, og enten så går det eller ikke. Jeg hadde beina til det og en perfekt timing, sier Stenberg til statskanalen.

Stenbergs EM-gull kommer 50 år etter at Knut Knudsen syklet inn til OL-gull samme sted under forfølgelsesrittet i mesterskapet. Fra før står den norske syklisten May Britt Våland med bronse på velodromen fra VM i 1995.

Stenberg har vært den klart mest profilerte norske banesyklisten det siste tiåret. Under det utsatte OL i Tokyo i fjor ble hun nummer fem i øvelsen omnium.

Publisert 12. august 2022 kl 20.01
Sist oppdatert 12. august 2022 kl 20.05
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen