Sweet Falconer har blitt en kjempesuksess for merket fra Trysil, nå eid av Active Brands. Falconer har MIPS, noe Sweet var blant de første til å bruke i sykkelhjelmer. Den har også raust med lufteluker og tydelige kanaler over hodet. Fasongen er litt annerledes enn mange andre hjelmer. Falconer MIPS har skall rundt hele enheten for god holdbarhet. Flere steder er det overlappende lag med skall med forskjellige egenskaper. Denne «4Shell-teknologien» skal i følge Sweet gi vesentlig bedret beskyttelse i forhold til hjelmer med enkelt skall. Skjøtene på skallene stiver opp hele hjelmstrukturen. Det svarte innerskallet kaller Sweet horn, dette er ekstra tykt og stivt. De stive skallene muliggjør dermed ekstra store hull og luftekanaler.

MIPS-nettet er godt integrert i hjelmen, uten at det blokkerer lufting. Bakhodestrammeren kan mikrojusteres begge veier, også i høyden. 

Sweet Falconer MIPS gir et veldig solid inntrykk. Passformen er rund, men kan tilpasses de fleste med bakhodestrammeren. En tverrgående pute i front begrenser svettestrømmen til øynene noe. Den ligger bak en bred tverrgående lufteluke. Hjelmen har gummiert brilleparkering, noe som er veldig smart.