Specialized har lansert en oppgradert versjon av toppskoen S-Works og en kraftig nedtrimmet mk. II av aerohjelmen Evade. Vi ser på detaljene, og begynner nederst, med skoene.

Annonse

S-Works 7

Det første som springer i øynene er at den hvite versjonen av S-Works 7-skoen er helt hvit. Forrige generasjons hvite utgave hadde sort hælkappe og mer til. Videre har Boa kommet opp med sneller i aluminium til skoen, slik at blingfaktor 7 også er oppnådd. Men man må ikke velge hvite sko med sneller i naturfarget aluminium. Klassisk sort, Specialized-rød, Lava (orangerød) og en særdeles sterk neongul-neonrød fadejobb som Specialized kaller Hyper Acid/Lava er også tilgjengelig, alle med sortelokserte sneller.

61018-70_SHOE_SW-7_BLK_BOTTOM

Foto: Specialized

Specialized holder på sin sedvanlige faste 1,5 mm varus-kile i forfoten fordi de mener at når alle andre innstillinger er riktige vil flertallet av ryttere allikevel få kneet for langt inn mot overrøret i den kraftkrevende delen av tråkket, med utilsiktet belastningsfeil som følge. Under den nye kjempestive (Specialized snakker Stiffness Index 15) karbonsålen finner man de sedvanlige tre Look/Shimano/Time/Mavic-kompatible hullene, hyggelig nok med noen mm justeringsmulighet i lengderetningen, og et lite luftinntak for å sikre kjøling til tærne.

61018-70_SHOE_SW-7_BLK_TOP

Foto: Specialized

S-Works 7 er i det store og hele ganske så lik forrige generasjon, med borrelåsstramming over tærne og de to Boa-Snellene ved pløsen, og en tett og presis hælkappe i plast. De viktigste endringene er kosmetiske, om man velger en annen farge enn sort vel og merke. Specialized hevder at parvekten skal være lave 448 g i størrelse 42. Prisen er til gjengjeld velvoksne 3599,-.

60918-183_HLMT_SW-EVADE-II-CPSC_HYP-ACDLAVA_HERO

Foto: Specialized

EVADE II

Annen generasjon aerohjelm fra Specialized er et ganske annet beist enn første generasjon. Der førte generasjon hadde en sideprofil som mest av alt minnet om Alien-monsteret er mk. II en langt mer kompakt affære. Kortere, lavere, smalere synes å være mantraet. Innvendig har man hentet det smarte "flytende" putedesignet i pannen som ble introdusert på "klatrehjelmen" Prevail II. Evade II kommer i fargene Hyper Acid/Lava, sort og hvit.

evade2strop

Foto: Specialized

Stroppearragementet er tradisjonell Specialized, der koblingen mellom for- og bakstroppene ikke er justerbar. Strammingen i bakhodet er med ett hjul og justerbart i høyden.

60918-086_HLMT_SW-EVADE-II-CPSC_WHT_REAR-3-4

Foto: Specialized

Interessant nok har hjelmen 10 luftinntak men bare tre utblåsningshull. De er plassert midt bak. Specialized hevder at Evade II er 6 sekunder raskere over 40 km enn den originale Evade, men de forteller ikke noe om måleprotokollen. Evade II skal også være kjøligere enn ingen hjelm. Det står så skrevet. Det som ikke står skrevet er hjelmens vekt, men den koster 2499,-.

CORVOS_00028944-133

TEASER: Peter Sagan iført Evade II og S-Works 7 med matchende sokker i Australia i januar. Foto: Corvos