BELL STAR PRO SHIELD

Pris: 1899,-

Importør: Shimano Nordic

Vekt: Oppgitt til 280 gram

+: Innovativ åpne/luke løsning, god lufting - sammenlignet med andre hjelmer i kategorien, allsidig passform, aerodynamisk.

-: ikke den fineste hjelmen, litt dårlig hakestropp.

La oss bare bli kvitt elefanten i rommet med en gang. Når verdens styggeste hjelm skal kåres i 2015, er oddsen lav for at Bell Star Pro får den høyst tvilsomme æren. Riktignok er det modellen i Team Lotto-NL farger som får oss til å snu oss bort i vemmelse. Vårt testeksemplar i sort er heldigvis veldig mange hakk bedre.

Annonse

Les også: Fortid og nåtid

Får du deg en Star Pro i spiselige farger har du imidlertid en veldig god hjelm å glede deg over. For det første er hjelmens åpne/lukke løsning, som gir deg anledning til å justere luftingen etter behov, intet mindre en genial. Dog føles den ikke veldig intuitivt de første gangene, men så fort du blir vant til det fungerer det prima. Én håndbevegelse så har du plutselig 15 ventiler med deilige avkjølende luft i en ellers pottetett hjelm. Med dette elimineres delvis manges viktigste ankepunkt mot aerohjelmene, at de tilbyr for dårlig lufting og særlig i lange motbakker når farten er lav.

 

Sesam sesam lukk deg opp

Med Star Pro ønsker Bell å gi deg det beste fra to verdener. Klaffen åpen, og du har en tilnærmet konvensjonell landeveishjelm med god lufting. Klaffen igjen og du har en helt tett og superaerodynamisk hjelm, faktisk den mest aerodynamiske på markedet om vi skal tro Bell selv. Her er det altså bare å åpne lukene før motbakkene og smekke dem igjen så fort du bikker over toppen. Luftingen kan selvsagt ikke måle seg med vanlige hjelmer, ofte laget med maksimal luftighet som hovedmål, men blant aerohjelmene vi har prøvd er det få som er i nærheten. 

Les også: Stildödaren

På innsiden av Star Pro finner vi relativt lite padding, men hjelmen føles likevel komfortabel mot hodet. Her er det ingen skarpe kanter som gnisser mot skallen, og ei heller presspunkter som kan gi grobunn for hodepine. Justeringshjulet bak i nakken fungerer bra, og lar deg enkelt stramme eller slakke hjelmen med én hånd mens du sykler. Vår testmodell kom også utstyrt med et visir, som festet til hjelmen med en kraftig magnet. Dette fungerer fint, og når du ikke vil bruke visiret fester du det enkelt på oversiden av hjelmen, hvor vi finner nok en solid magnet. Likevel, vi ser ærlig talt ikke helt nytten av å bruke visiret, stilig er det i alle fall ikke. Mulig er det enda mer aerodynamisk, men vi foretrekker like fullt briller over visir ni av ti ganger.

Rent teknisk er hakestroppen faktisk det eneste vi virkelig har å utsette på Star Pro. Under testperioden har denne hatt en tendens til å gå opp av seg selv, mens vi sykler, noe Bell også har slitt med på tidligere modeller. Dette løses heldigvis greit med en liten teipbeit eller lignende.

Alt i alt synes vi Bell Star Pro er en god hjelm som virker gjennomført og forseggjort, med åpne/lukke klaffen som et definitivt høydepunkt. Du skårer kanskje ikke mange stilpoeng, men du får en bra allround-hjelm til en ikke alt for dyr penge. Her er det bare å gjør seg klar til opphetede estetikkdiskusjoner med turkamerater.