Svenske POC har i flere år levert beskyttelsesutstyr og klær til vintersport og terrengsyklister, men i 2014 ønsker de å kapre markedsandeler også på landeveien. Følger du proffsirkuset kan du ikke ha unngått å legge merke til POC, både Ryder Hesjedal og Gustav Larsson har kjørt med deres helt særegne sykkelbriller.

POC kom faktisk med sitt første produkt for syklister uten hår på beina allerede i fjor.  Tempohjelmen "Tempor" vakte voldsom oppsikt med sitt svært utradisjonelle utseende. Den nye landeveishjelmen Octal har imidlertid en visuell profil som de fleste finner litt mer spiselig. Utseendemessig drar den definitivt veksler på Specialized’s Prevail hjelm, dog uten postinnkastet nederst. Denne kommer også i en aero-utgave, "Octal Aero", som enkelt og greit er samme hjelm med et lokk på toppen. 

Annonse

Begge modellene kommer med spesialprodusert padding som skal holde temperaturen lav. Standard "Octal" har også en egen "brillegarasje", som sørger for at brillene dine holdes trygt på plass. Denne gir faktisk så godt grep at du kan løfte opp hjelmen kun ved hjelp av brillene. 

CORVOS_00019935-121
ALIEN: Her ser du Emma Johansson med sin Tempor under fjorårets OL i London. Foto: Cor Vos
Sikkerhet

Grunnsteinen i POC’s filosofi kan oppsummeres i to ord: maksimal sikkerhet. Dette oppnås gjennom et konsept de kaller AVIP (Attention, Visibility, Interaction, Protection). De to første bokstavene er bakgrunnen for den fluoriserende oransje fargen som går igjen i nesten samtlige POC-produkter. Denne skal gi opptil 80% bedre synlighet enn en standard sort farge, og være synlig på 500 meters avstand. Du blir lettere å få øye på i trafikken, og sjansen for påkjørsler og kollisjoner minker dermed betraktelig. I tillegg er "selvsagt" alle hjelmene utstyrt med refleksdetaljer. 

POC har også innledet et samarbeid med "ICE" som har lansert en meget smart sikkerhetsløsning for deg som sykler mye alene. Ved hjelp av mobiltelefon (med Bluetooth) og en sensor på hjelmen kontaktes dine pårørende om du har vært utsatt for en kraftig velt. Mer om denne løsningen kan du lese på deres nettsider (trykk på "ICE").

Keisernes nye klær?

Om alt går etter planen vil POC også bli å regne med på klesfronten i årene fremover og allerede neste år vil du finne en rikholdig kolleksjon i butikkhyllene. Vårt førsteinntrykk av plaggene er definitivt positivt til tross for enkelt "barnesykdommer". Prismessig har POC etter eget utsagn planer om å legge seg rundt Assos - friskt satset med andre ord! 

DSC_0343
TRICOLOR: Disse tre fargene mener POC skal gjøre deg synlig i alle tenkelige forhold i naturen.

PS: Allerede i 2014 vil POC bli å finne i World-Touren hvor de skal sponse et foreløpig uannonsert lag med både hjelm og briller. Landevei har imidlertid fått bekreftet at det dreier seg om Garmin-Sharp, hvor nevnte Ryder Hesjedal er blant rytterne. 

Har du troen på konseptet til POC? Er det pass til enda en hjelm- og klesprodusent på markedet? Ta diskusjonen på forumet!