Orbea Odin
Pris:1999 kroner
Importør:Topbikes
Vekt: 288 gram
Pluss:Sjeldent utseende, god lufting, behagelig    
Minus:Ingen plass til brillene, ikke den beste finishen, litt dyr
Det var tilbake i 2011 vi testet denne hjelmen i bladet Landevei. For ordens skyld, hjelmen brukes i både terrenget og på landeveien, og det finnes per i dag ingen unike utgaver for de to segmentene. Hjelmen har vært svært godt synlig i terrengsirkuset, den har nemlig beskyttet knollen til selveste Julien Absalon. Og ene og alene basert på det, ville vi tro dette var en knallhjelm.Det eneste vi kan være helt sikre på objektivt sett, dette er en hjelm med et sjeldent utseende. Den ligner ikke på noe annet, og det er enten-eller om du liker utseendet. Om du ikke liker utseendet er det jo ikke noe å bruke penger på, men la oss si den sitter godt på hodet, og du liker utseendet, hva da?
Veldig mye bedre
Da vi testet hjelmen i 2011, opplevde vi nærmest å bli skrudd tilbake i tid. Dette var en tung sak, som klokket inn på hele 360 gram. Den var tett, strammemekanismen fungerte sånn passe, og vi hadde ikke noe sted å gjøre av brillene. Vi ga den pluss for et dristig og nytenkende design, hjelmbransjen trenger noen som tenker annerledes. Hjelmen passer godt til personer med litt tynnere og høyt hode, og om du er av denne sorten kan du få en behagelig opplevelse. Hjelmen satt godt på slike hoder, og putene var mange og behagelige.
Nå er altså hjelmen kommet i en ny utgave, og noe som ikke er vanskelig å forstå, her var det mye å forbedre. Den aller største forbedringen ser vi på vekten, hjelmen er nå nede i 288 gram. Dette er på ingen måte lettest i klassen, men det nærmer seg nivået til de lettere konkurransehjelmene.Vi ser også at strammemekanisken i nakken har gjennomgått en totalforandring. På tidligere modeller var dette en stor affære, med brede og tunge gummistropper, og en gammeldags strammeløsning. Denne er nå byttet ut med en langt lettere og tynnere variant, som fungerer veldig godt. Dette er trolig en av områdene der de har spart mest vekt.Stroppene på hjelmen er også blitt lettere. De har en litt tynnere og mer fleksibel nylon, som også er litt mer behagelig mot ansiktet. Til sist er også selve skallet gjort litt lettere. Enkelte av lufteventilene er litt større, og titter vi på hjelmen innenfra, er det også noen steder der de har fjernet gods. Alt i alt gjør dette hjelmen luftigere, og selvsagt lettere.

Oppsummert
Sist runde kalte vi Orbea Odin «en vakker kvinne uten innhold». Hjelmen er nå blitt en kvinne du også kan prate med. Utseendet må du nesten selv avgjøre om er vakkert, men om du liker det utradisjonelle og vil skille deg ut, vil endelig Odin levere også utenom det å være sjelden. Hjelmen har fått fornuftig vekt, god lufting, og er fortsatt veldig behagelig i bruk. Den er nå verdt å bruke pengene på. Om individualisten i deg er sterkere en funksjonalisten, er Orbea Odin et bankers valg. Og i motsetning til sist runde: Om dette er den eneste hjelmen de har i butikken, vil du ikke denne gangen bli skuffet.