Etto StelvioVekt: 199 gramPris: 999 kronerHTS as
+ Lav vekt, myke og gode stropper, lett å plassere brillene, store luftehull- litt slapp finishPå et tidspunkt var Etto store i verden, men internasjonale giganter skjøv dem gradvis ned fra tronen. Men Etto lager fortsatt hjelmer, og de er godt synlige i det norske markedet. Tar du en titt på for eksempel Joker Merida, vil du se de er utstyrt med hjelmer fra Etto. 
Stelvio er deres nyeste hjelm, og dette er en skikkelig lettvekter som veier under 200 gram i størrelse 54/57. Hjelmen kan minne litt om eldre dagers pølsehjelmer, men vi tillater oss å si at dette ikke er den stiligste hjelmen på markedet. Hjelmen har 18 store luftehull, så dette gir god lufting på varme dager og i lange klatringer. De store hullene gjør det i tillegg enkelt å klø seg om du har noe du lurer på. Og kanskje viktigst av alt, her er det enkelt å sette fra seg brillene. Vi prøvde med hele fem forskjellige briller, og alle satt som støpt i hjelmen. Passform er selvsagt individuelt, og strammesystemet er litt enklere enn hos Kask. Nakkestrammingen kan justeres i høyden, i tillegg til å strammes. Etto har nå flyttet stroppene litt lenger frem i pannen, noen fant de litt for langt tilbake på for eksempel en hjelm som Etto Hurricane. Putene i hjelmen er gode, det sitter godt på knotten og hjelmen vekker minner om en svunnen tid. Funksjonen er med andre ord helt på topp, og prisen på 999 kroner er heller ikke gal. 
Dette gir den fornuftige, prisbevisste forbrukeren mange gode grunner til å handle, og det er topp å kunne støtte norske produsenter. Men ønsker du å la stilen skinne igjennom, og ha en riktig kul hjelm som du i tillegg ser hos proffene faller Etto Stelvio litt igjennom. Den slår Kask Mojito på funksjon, men taper på stil. Men når du er hypp på en pause uten briller har du med Etto Stelvio et sted å sette brillen. Vet du at Etto passer hodet ditt er dette en sikker vinner.