Hva er egentlig en god hanske, og hvor tykk skal den være? For er det ett sted en fryser under vintersykling er det fingrene. Armer som ikke beveger seg slik som på ski, med fingre maksimalt eksponert for vind, alt ligger til rette for at det skal bli kaldt.

Annonse

I denne omtalen av hansker har vi ikke lagt vekt på å finne den beste - vi har funnet frem de seks hanskene på markedet vi mener er best til ulike temperaturer. Enkelte vil kanskje foretrekke de tykkeste hanskene selv i fem varmegrader, mens andre foretrekker tynne hansker til langt ned på minusskalaen.

Vi har brukt utallige hansker gjennom mange vintre, og det er erfaringen oppsummert i siste års produkter som gjør at vi anbefaler disse modellene. Mange hansker er valgt bort på grunn av dårlig kvalitet eller upraktiske løsninger. Går du for en av hanskene i testen vet du at du gjør et godt kjøp!

Alle hanskene er omtalt med egen temperaturskala. Dette er et anslag for hva vi mener er det ideelle bruksområdet. Dette er ikke en fasit, men et hjelpemiddel så du skal kunne finne den hansken som passer deg best. Vet du at du fryser lett kan du gå for en litt varmere hanske, eller omvendt.

Alle modellene i testen er sykkelhansker. Alle er laget for å ha god kontakt med styre, enkelt nå bremse-og girhendler, samt fungere med jakker. Mange av dem er utstyrt med reflekser, uten at dette er spesielt nevneverdig.