Velotoze sine neoprenhansker er vanntette, trange og minimalistiske. De vil holde deg ganske tørr og varm i tett regnvær og på fuktig føre, men er ikke hansker du bør bruke i minusgrader eller iskald sludd.
Velotoze er mest kjent for sine vanntette lateks-skotrekk som er laget for å holde deg tørr og gjøre deg mer aerodynamisk.
Om høsten, vinteren og våren er det viktigere å holde seg varm enn det er å begrense luftmotstanden.
Til sykling i kaldere vær har Velotoze også skotrekk i tjukkere neopren - inkludert en mansjett i tilsvarende lateks som de tynne skotrekkene, som forhindrer vann å renne ned i skotrekkene.
Hanskene vi har testet her er laget i neopren som har et ekstra vanntett belegg på utsiden. Fingrene er formsydd som på Spatzwear-hanskene, men er slankere og trangere i fasongen.
Materialet på Velotoze-hanskene har et ytterstoff som kan minne litt om ripstop-nylon, bare med mye mindre firkanter. Så lenge hanskene er tørre føles dette ytterstoffet som grovt og sandpapiraktig. Når hanskene blir våte fremstår hanskene mer som gummihansker, også på utsiden.
Vi har brukt disse hanskene på korte og lengre turer i temperaturer på begge sider av null-grader. De blir raskt for kalde når temperaturen bikker under 0 grader og har derfor blitt testet mest i vått høst- og vårvær med minst 3 plussgrader.
Hanskene består kun av én type materiale på yttersiden. På innsiden er stoffet flosset for å gi plass til noe luft mellom neoprenen og huden på hendene.
Velotoze-hanskene er trange på fingrene og følgelig ganske krevende å få på, samt vanskelige å få av igjen, spesielt når de blir våte.
Under bruk gir hanskene godt grep mot styret. Mens Spatzwear-hanskene baserer seg på mange gummilogoer for grep, er overflaten på Velotoze-hanskene i seg selv gummi. De gir et nesten sugekoppaktig grep rundt styret og føles seige og klebrige på selv bart metall eller karbon.
Da hanskene ikke har noe flosset overflate på utsiden er de ubehagelige å tørke vekk snørr og svette fra nese og ansikt med. I stedet for at hansken suger opp dråper og væske smører den det heller utover. Samtidig er den sandpapirlignende overflaten ganske grov mot sarte nesetipper og overlepper. Vi tydde raskt til ermet på jakka eller buffen for å tørke oss i ansiktet mens vi syklet. Spesielt i regnvær er det ubehagelig at hanskene ikke kan brukes til å tørke seg i fjeset med.
Etter tur tørker hanskene noe fortere enn hanskene fra Spatzwear.
Sammenlignet med Spatzwear-hanskene gir Velotoze-hanskene noe bedre fingerspissfølelse. Det er litt lettere å gripe små ting, som verktøy og den andre hansken med disse enn med Spatzwear-hanskene.
Samtidig er Velotoze-hanskene såpass trange og formsydd at de står i spenn over håndflaten når denne ikke er krummet rundt styret. Vi blir nesten litt slitne i musklene i hendene av å spenne opp gummien i hanskene mens vi har dem på oss. Å få dem av under sykling er en krevende oppgave. En løkke på et par av fingrene kunne hjulpet litt.
Sømmene, eller skjøtene på hanskene er limt. Øverst på mansjetten rundt håndleddet er det sydd fast to små løkker. Disse er nok ment for å henge opp hanskene i butikken, men fungerer også som grep når du skal dra hanskene på deg - Vi dro i disse samtidig som vi foldet hendene og klemte fingrene mot hverandre for å få hanskene til å sitte ordentlig på.
Vi liker den slanke og stramme passformen på Velotoze-hanskene. Likevel oppleves passformen og den stramme elastisiteten i hanskene som i overkant stram og hemmende. Overflate-stoffet på hanskene er vanntett og vindtett, men også ubehagelig mot bar hud.
Reflekslogoen på håndbaken er store og gode. Er du opptatt av å holde deg varm og tørr i regnvær og temperaturer mellom 3 og 10 grader gir Velotoze-hanskene forbilledlig godt grep om styret. Akkurat som med Spatzwear-hanskene må du slite litt med gummilukt på hendene etter bruk.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.