Neoprenhansker har lenge vært noe syklister tyr til når været er som våtest og temperaturen er lav. Hansker laget av stoff vi vanligvis ser i våtdrakter til surfing, svømming og dykking gir godt grep på styret og skal holde deg varm også når striregnet gjør deg våtere enn druknede katter. 

I denne duellen møter britiske Spatzwear Velotoze fra California. De to produsentene kommer fra hver sin ende av skalaen. Spatzwear har skapt seg en nisje ved å lage varme skotrekk med støvelfasong og har markert seg som en produsent av produkter for realt dritvær. Velotoze kommer fra et fokus på skotrekk i lateks for å hindre regn og begrense luftmotstanden så mye som mulig. 

Annonse

Spatzwear sier at deres Neoz-hansker er laget for trening og rittsykling i iskaldt regn. Hanskene er helt vanntett og har teipede og sveisede sømmer, samt et beskyttende vevd ytterstoff. 

Velotoze sier deres neoprenhansker er laget for sykling i temperaturer helt ned til fem minusgrader og at hanskene er vann- og vindtette og har forseglede sømmer. 

Vi har testet begge disse hanskene i både regn, yr, sludd og tørre kulde- og varmegrader. Vi kan si med en gang at ingen av dem er egnet til sykling i reale vintertemperaturer, men hvilket par ville vi valgt rundt frysepunktet? Les testene nedenfor.