STORTALENTET VANT IGJEN

Det colombianske stortalentet Esteban Chaves fortsetter å dominere årets Vuelta a España.

Sist oppdatert: 27. august 2015 kl 17.24
REPRISE: Esteban Chaves tok sin andre etappeseier i årets Vuelta a España da han vent den sjette etappen. Foto: Cor Vos
REPRISE: Esteban Chaves tok sin andre etappeseier i årets Vuelta a España da han vent den sjette etappen. Foto: Cor Vos
Lesetid: 4 minutter

En helt vanlig dag på jobben for rytterne i Vuelta a España i dag på rittets sjette etappe. Det vil altså si opp og ned hele dagen, med en tøff bakke som avslutning. Og varmt, ikke minst. De 200 kilometerne fra Cordoba til Cazorla ble heller ikke bedre da det ble en voldsom kamp om å komme i brudd. Feltet ville ikke slippe noen avgårde og det gikk nærmere 70 kilometer før en gruppe kom seg avgårde.

De fem som kom seg løs fra feltet var Niki Terpstra (Etixx-QuickStep), Kristijan Durasek (Lampre-Merida), Cyril Gautier (Europcar), Steve Cummings (MTN-Qhubeka) og Peter Velits (BMC).

Litt senere fikk de også besøk av colombianske Miguel Angel Rubiano (Team Colombia), som på vei opp til bruddet faktisk veltet, men likevel klarte å hente de fem. 

Med 39 grader i luften var det mange saltdekkede trøyer og med Team Sky i front begynte det å bite seg skikkelig til med 10 kilometer til mål. Som fluer falt folk av fra halen av feltet, men Steve Cummings holdt koken i front. Rubiano var den første til å starte støtingen i front. Da var avstanden omtrent på minuttet. Cummings fulgte og gikk direkte på kontraen. Den var hverken Rubiano eller noen andre sterk nok til å følge.

En råsterk Cummings holdt godt unna. Briten, som har bakgrunn fra banesykling, vant en hard etappe i årets Tour de France og har hatt en veldig god sesong. Da han passerte fem kilometersmerket var avstanden fremdeles hele 45 sekunder.

Inntil da hadde et vært slakt og seigt oppover, før det så knakk nedover i en kilometer. Deretter banket rytterne inn i dagens avgjørende stigning. En 3 kilometer lang bakke med litt over 6 i gjennomsnittlig stigningsprosent. 

Med ansikter fullt av slev og salt var det tydelig at Cummings forsøk begynte å tære på, og feltet halverte plutselig avstanden opp til briten.

Feltet var bare kommet et par hundre meter inn i bakken opp til Cazorla før vinneren av den andre etappen i årets ritt, Esteban Chaves (Orica-GreenEdge), klinket til. Colombianeren syklet i den røde ledertrøyen til og med i går, da han mistet den til Tom Dumoulin (Giant-Alpecin).

Med stigningsprosent tidvis på godt over 10% passet stigningen lille, lette Chaves veldig godt og Orica-GreenEdge-rytteren fløy i fra. Det fikk alle alarmer til å gå hos Dumoulin, som gikk etter for å forsvare sin ledertrøye. 

Lengre bak i feltet begynte de store navnene å bevege litt på seg. Den første som turte å gå skikkelig til var Dan Martin (Cannondale-Garmin). Iren har hatt en stang-ut-sesong, med to andreplasser i Tour de France og stang ut ble det i dag også.

Chaves var nemlig fullstendig overlegen og ingen var i nærheten av å hente han. 5 sekunder senere fulgte Martin - til enda en andreplass - mens Tom Dumoulin viste styrke nok en gang i en tøff bakkefinish. 

De store sammenlagtfavorittene fulgte like etter i en liten gruppe.

Med dagens seier og bonussekunder kjørte Chaves seg nok en gang inn i den røde ledertrøyen. Etappen er også Orica-GreenEdges tredje etappeseier, og den andre på rad etter at Caleb Ewan vant gårsdagens etappe.

I morgen venter dog den store manndomsprøven for Chaves, da etappen avsluttes med en 20 kilometer lang klatring. Da vil nok ryttere som Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Fabio Aru også virkelig begynne å teste hverandre. 

Resultater:
1. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge)
2. Dan Martin (Cannondale-Garmin) +5
3. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin)
4. Rubén Plaza (Lampre-Merida) +11
5. Alejandro Valverde (Movistar)
6. Joaquim Rodriguez (Team Katusha)
7. Chris Froome (Team Sky)
8. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo)
9. Nairo Quintana (Movistar)
10. Nicolas Roche (Team Sky)

Sammenlagt:
1. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge)
2. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) +10
3. Dan Martin (Cannondale-Garmin) +33
4. Nicolas Roche (Team Sky) +36
5. Alejandro Valverde (Movistar) +46
6. Daniel Moreno (Team Katusha) +51
7. Chris Froome (Team Sky) +55
8. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) +56
9. Nairo Quintana (Movistar) +57
10. Fabio Aru (Astana) +1:08

Publisert 27. august 2015 kl 17.24
Sist oppdatert 27. august 2015 kl 17.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen