Vincenzo Nibalis Vuelta fikk en dårlig start da han med litt over tre mil til mål gikk i bakken og måtte starte en lang jakt for å komme seg opp igjen til feltet. Avstanden opp igjen var nærmere to minutter, noe som betød en veldig tøff reise opp igjen. 

Etter omtrent 20 kilometer på etterskudd klarte den italienske Astana-rytteren å komme seg opp igjen til feltet.

Hans vei opp igjen til feltet ble selvsagt nøye fulgt av TV-kameraene som fikk snappet opp et ufint stunt av Nibali og hans sportsdirektør Alexandre Shefer, som nå har fått begge to kastet ut av rittet. Se video nederst i saken.

Nibali kom seg etterhvert opp til en større gruppe. Idet han ligger i front og tauer i denne gruppen kommer hans lagbil opp på siden av han. Nibali holder så fast i bilen som akselerer voldsomt og Nibali forsvinner i høy fart opp veien. På dette tidspunktet var det 16 kilometer til mål og Nibali lå omtrent 40 sekunder bak feltet. Tre kilometer senere var han opp igjen på halen av feltet.

Kommisærene var klokkeklare på at det var den riktige avgjørelsen og at reglene er helt tydelige på dette punktet. Bildene viser tydelig at Nibali får uberettiget hjelp fra lagbilen. Både rytter og sportsdirektør har i tillegg mottatt en bot på 200 sveitserfranc.