ITALIENSK BRUDDSEIER

For andre dag på rad gikk bruddet inn, mens favorittene støtet på hverandre.

Sist oppdatert: 5. september 2015 kl 18.01
I ÅR SOM I FJOR: Alessandro de Marchi (BMC) tok sin andre etappeseier i Vuelta a España. Den første kom i fjor. Foto: Cor Vos
I ÅR SOM I FJOR: Alessandro de Marchi (BMC) tok sin andre etappeseier i Vuelta a España. Den første kom i fjor. Foto: Cor Vos
Lesetid: 4 minutter

Med 215 kilometer på programmet og uten noen steder å finne på noe før siste bakke ble det en lite begivenhetsrik etappe. Det ble dog en tøff kamp om å komme seg avgårde i brudd. Godt over 50 kilometer var kjørt før Alessandro de Marchi (BMC), Salvatore Puccio (Team Sky), José Joaquín Rojas (Movistar), Mikael Chérel (AG2R La Mondiale) og Carlos Quintero (Team Colombia) slet seg løs. 

Lite mer skulle skje før vi gikk inn i dagens stigning. Ikke verdens tøffeste, men med sine 18 kilometer på ca 5% kunne den innby til angrep og spenning. Bruddet gikk inn i stigningen opp til Alto Campoo med nesten 10 minutters forsprang. Da feltet heller ikke økte farten spesielt i starten av bakken ble det etterhvert tydelig at bruddet også i dag kom til å gå inn. 

LES OGSÅ: Soloseier i Vueltaen

Da bruddet passerte med syv kilometer til mål var avstanden fremdeles syv minutter ned til hovedfeltet, men nå hadde Astana og Movistar for alvor begynt å sette opp farten. Med økning i fart og mange slitne bein prellet rytterne av én etter én.

Angel Madrazo (Caja Rural) var den eneste som turte å prøve seg bak i feltet og holdt en ledelse på omkring 30 sekunder i en del kilometer, men da Astana og Movistar satte opp farten kom den spanske rytteren fort i retur. 

Med fire kilometer til mål begynte det å skje litt i bruddet, da franske Chérel klinket til. De fire andre satte kjapt opp farten og da den italienske BMC-rytteren Alessandro de Marchi gikk etter silte han ut sin landsmann Salvatore Puccio (Team Sky). 

José Joaquín Rojas (Movistar) imponerte stort på de avsluttende kilometerne, da stigningsprosenten økte en del. Spanjolen har store deler av karrieren vært en relativt god spurter og har en rekke topp 10-plasseringer i spurter i Grand Tours, men manglet seieren.

Mens de Marchi tauet inn igjen Chérel klarte Puccio å jobbe seg opp igjen også, men Chérel brukte ikke lange tiden på å samle litt krefter før han gikk til igjen, med litt over to kilometer til mål. Igjen var de Marchi obs og tauet inn franskmannen igjen.

Mens rytterne nærmet seg 2000 m.o.h og entret tåken var det noe overraskende Rojas som klinket til, og de Marchi måtte mobilisere voldsomt. Italieneren måtte jobbe skikkelig for å hente spanjolen, men da Rojas ble hentet var det full stopp. 

5 minutter lengre ned i veien begynte det virkelig å brygge opp til storm. Astana satte et høyt tempo, før Fabio Aru angrep. De eneste som klarte å følge sammenlagtlederen var Nario Quintana (Movistar) og Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo), men danske Hansen møtte fort veggen.

Nærmest de Marchi fulgte Puccio, som omstilte seg godt etter støtingen startet, men råsterke de Marchi - som vant en etappe under fjorårets Vuelta - var det ikke noe å gjøre med. Han holdt unna for landsmannen og kunne juble for seieren etter en lang dag i brudd. 

Bak gjorde Esteban Chaves en kjempejobb og tauet inn Aru og Quintana - med Majka, Rodriguez og Pozzovivo på hjul - mens Valverde og Dumoulin ble akterutseilt.

Nairo Quintana, som har slitt med sykdom de siste dagene, virket å ha frisknet til og lettet på beina med omtrent kilometeren til mål. Fabio Aru prøvde å følge, men måtte slippe en liten luke til colombianeren. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) støtet seg opp til Quintana, men måtte gi noen meter på slutten.

Men luken ble ikke stor og Quintana tok ikke mange sekundene på Aru og de øvrige. 

Tom Dumoulin imponerer stadig og nederlenderen tapte bare tyve sekunder til Aru i dag. Med bare 49 sekunder opp til sammenlagtleder Aru ser det veldig lyst ut for den temposterke Giant-Alpecin-rytteren, før den 40 kilometer lange tempoen på onsdag.

Resultater:
1. Alessandro de Marchi (BMC) 
2. Salvatore Puccio (Team Sky) +21
3. José Joaquín Rojas (Movistar) +32
4. Mikael Chérel (AG2R La Mondiale) +38
5. Carlos Quintero (Team Colombia) 1:00
6. Nairo Quintana (Movistar) +3:32
7. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) +3:38
8. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) +3:39
9. Fabio Aru (Astana)
10. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) +3:44

Sammenlagt:
1. Fabio Aru (Astana)
2. Joaquim Rodriguez (Team Katusha) +26
3. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) +39
4. Esteban Chaves (Orica-GreenEdge) +1:29
5. Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) +1:33
6. Mikel Nieve (Team Sky) +2:10
7. Alejandro Valverde (Movistar) +2:11
8. Daniel Moreno (Team Katusha) +2:13
9. Nairo Quintana (Movistar) +3:00
10. Romain Sicard (Europcar) +3:39

Publisert 5. september 2015 kl 18.01
Sist oppdatert 5. september 2015 kl 18.01
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen