Dagens brudd bestod kun av to mann, tempohesten Tony Martin og nederlandske Pim Ligthart. Underveis gadd ikke tyskeren mer, og Lotto-rytteren Ligthart fortsatt alene med horden av sultne ulver i hælene.

Dermed ble det bonussekunder tilgjengelig for rytterne i feltet bak, hvor Chris Froome viste at han har skumle planer når han stakk av med to slike. Med 40 km igjen forsvant forspranget til ledende Ligthart på et blunk, da Tinkoff-Saxo forsøkte å sprenge feltet i den kraftige sidevinden.

Det ble fullstendige panikktilstander i feltet, som delte seg i mange mindre grupper. Flere av sammenlagtrytterne havnet i bakleksa, deriblant irske Dan Martin.

Etter en intens jakt samlet imidlertid de første gruppen seg til et større felt, men fremdeles var mange ryttere akterutseilt, deriblant flere av spurterne. Det var derfor lagene med sammenlagtambisjoner som holdt farten opp på de siste 15 flate kilometerne, før BMC tok kontroll med kilometersmerket i sikte.

Philippe Gilbert klarte imidlertid ikke å følge opp lagkameratenes innsats, og det ble istedet et oppgjør mellom John Degenkolb og Nacer Bouhanni. Sistnevnte var rasende ved målpassering, da han mente Degenkolb med vilje presset ham mot gjerdene.

Reprisene viste imidlertid at tyskeren gjorde lite galt, og at Bouhannis utbrudd først og fremst var en reaksjon på egen utilstrekkelighet. 

Resultater

Etappe topp 5

1. John Degenkolb, 4:04:21 
2. Nacer Bouhanni, s.t. 
3. Moreno Hofland, s.t.  
4. Jasper Stuyven, s.t.  
5. Paul Martens, s.t. 

Sammenlagt
1. Michael Matthews