For én uke siden annonserte Uno-X Pro Cyclings damelag sin første signering, den finske rytteren Anniina Ahtosalo (17).

Fredag formiddag ble den neste i rekken annonsert, og lagets første norske signering er i boks.

Annonse

Fjorårets norgesmester, Mie Bjørndal Ottestad, har denne sesongen syklet for Andy Schleck – CP NVST – Immo Losch, men fra og med 2022 skal hun ikle seg det norske lagets trøye.

23-åringen syklet nylig strålende under NM i Kristiansand. Der tok hun bronse på den individuelle tempoen og var en del av vinnerlaget til Asker CK på lagtempoen.

På fellesstarten viste hun også styrke da hun gikk solo i avslutningen, men ble hentet mot slutten og endte til slutt på syvendeplass.

I 2020 ble hun altså norgesmester på fellesstart i Røyse, i den høydramatiske avslutningen hvor Vibeke Lystad jublet for den hun trodde var seier, men etter målfoto viste det seg at Bjørndal Ottestad var ni millisekunder foran.

Uno-X' kvinnelag blir en del av Women's WorldTour allerede fra 2022. Først ble de nektet av UCI, men i juni lempet altså det internasjonale sykkelforbundet på reglene sine, slik at det norske laget kan tre inn på det øverste nivået allerede fra sin første sesong.

Like vilkår

Sykkelsjef i Uno-X Pro Cycling, Jens Haugland, har tidligere fortalt Landevei om vilkårene rytterne i laget vil få.

Blant annet vil de kvinnelige rytterne få den samme grunnlønnen som herrene på ProTeamet får.

– Vi driver ikke virksomhet der vi skiller på kjønn i lønnsfastsettelsen. Det spiller ikke noen rolle om man er regionsjef hos meg, eller om man er syklist. Svaret er så enkelt som det, fortalte han til Landevei i vår.

Den gangen anslo han at laget vil ha en kostnadsramme på mellom seks og syv millioner bare i ansattkostnader.

I starten av juni annonserte også det norske laget at herrelaget vil søke om å bli WorldTour-lag fra 2023.