– JEG GIR DET TERNINGKAST SEKS

Mads Kaggestad har stor tro på Tour of Norway 2016.

Sist oppdatert: 2. desember 2015 kl 16.23
STRØKEN LØYPE: Sarpsborg avslutter Tour of Norway 2016, i en løype Mads Kaggestad mener står til terningkast seks. Foto: TON.
STRØKEN LØYPE: Sarpsborg avslutter Tour of Norway 2016, i en løype Mads Kaggestad mener står til terningkast seks. Foto: TON.
Lesetid: 4 minutter

Tour of Norway er nærmest slettes ikke ulik fjoråret, men inneholder likevel en strategisk viktig endring.

LES OGSÅ: Dette er Tour of Norway 2016

Det som i fjor var sisteetappen med målgang på Eggemoen flyplass, vil i år være den nest siste. Eggemoen er verken verdens navle, ei heller et sted med høy befolkningstetthet. I år får søndagens sisteetappe målgang i Sarpsborg, noe som garantert vil føre til en skikkelig folkefest.

LES OGSÅ: Dette rittet er en utfordring du garantert aldri har hatt før

– At rittet tidligere har endt opp på området ved Hønefoss har jo vært etter en idé om at Ringerike på mange måter er sykkelsportens vugge. Dette var jo den eneste regionen der sykkel var større en fotball, i mange år. Men jeg tror det er bra at en har gått bort fra den idéen, for det kommer til å bli mye tettere og mer intimt i Sarpsborg, med mer tilskuere og mer galskap, sier Mads Kaggestad.

For rytterne vil også den teknisk krevende etappen til Eggemoen by på flere utfordringer når den kommer tidligere i rittet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IMPONERT: X-proff og TV2-profil Mads Kaggestad gir tommel opp til årets utgave av Tour of Norway. Foto: Wiki Commons.

Jeg tror rytterne kommer til å ta større sjanser på den etappen, og at det kommer til å åpne opp rittet enda mer. Etappen til Sarpsborg kommer til å by på en spurt uansett, det eneste som kan skille der er vind. Da må de gjøre det på etappen til Eggemoen. Det er helt sikkert den tanken arrangøren har også, forteller han.

LES OGSÅ: Kjør Tour des Fjords som amatør

Kaggestad liker den nye traséen såpass godt at han gir den toppkarakter:

Jeg gir den lett en sekser. De har fått ut det beste av området de skal igjennom, sier han.

LANDSLAGSSJEFEN MENER EGGEMOEN VIL AVGJØRE

Landslagssjef Stig Kristiansen mener den tidligere sisteetappen til Eggemoen vil bli en helt annen etappe når den blir den nest siste.

– Når en slik etappe kommer til slutt, blir den ofte mer satt. Du har et lag som leder i sammendraget, og de vil sikre plassen sin. Samtidig vil ofte de lagene som er nummer to eller tre også ønske å beholde posisjonen sin. Da har du plutselig tre store lag som ønsker å kontrollere rittet, og da er det vanskelig at noe spennende skjer, forklarer han.

Den siste etappen til Sarpsborg byr garantert på spurt og samlet felt. Det betyr at rittet må avgjøres før den tid. De avsluttende rundene på Eggemoen er både tekniske og kuperte, så her ligger alle muligheter til rette for offensive ryttere.

– På etappen til Eggemoen vil vi nå trolig se at de som ligger rett bak teten i sammendraget vil angripe, og det er morsomt. Samtidig har de akkurat kjørt to beinharde etapper opp til Geilo og over Imingfjell, så det er garantert noen som får det dag fire. Det blir en bra etappe, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DET SMELLER PÅ EGGEMOEN: Stig Kristiansen (blå jakke) ser frem til etappen som avsluttes på Eggemoen. Foto: NCF.

GLEDER SEG TIL Å KOMMENTERE

–  Jeg synes det er smart at de ikke viker så veldig fra den suksessen de hadde i fjor. De har også beholdt de to krevende etappene til Rjukan og Geilo, og det tror jeg fenger de som ser på tv veldig mye mer, også uten at de norske rytterne er de største favorittene, sier kommentator i TV2, Christian Paasche.

Han har sammen med Johan Kaggestad kommentert alle utgavene av Tour of Norway så langt, og ser frem til å ta fatt på nok en utgave.

– De sykler nå gjennom folkerike områder slik som Moss og Fredrikstad, og det tror jeg er mye smartere enn å dra det innover åkrene. Om det ikke er lavt skydekke over Gaustablikk tror jeg det blir råfint. Vi hadde en fyr der i 2015 som sto på ski ned derfra, men han greide vi aldri å filme gjennom tåka. Ellers gleder jeg meg også til etappen til Geilo, avslutter Paasche.

PÅ PLASS: Christian Paasche har kommentert alle utgavene av Tour of Norway så langt, og ser frem til å ta fatt på nok en utgave. Foto: Henrik Alpers

Publisert 2. desember 2015 kl 16.23
Sist oppdatert 2. desember 2015 kl 16.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen