Taktisk bommert da etappeseieren glapp for Uno-X

Frustrert etter gavepakke til konkurrentene: – Følte jeg var sterkere enn han

Uno-X satt godt i det, men da Fredrik Dversnes gjorde et voldsomt opptrekk, endte han opp med å sette opp Lidl-Trek i stedet.

Sist oppdatert: 23. mai 2024 kl 17.54
Lesetid: 3 minutter

Alexander Kristoff trakk opp for Uno-X inn i den siste, 4 kilometer lange bakken opp til Voss Resort i Bavallen, og bak ham satt både Ådne Holter, Idar Andersen, Magnus Cort og Fredrik Dversnes.

Dermed hadde det norske laget et svært godt utgangspunkt for toppresultat på den første etappen i årets Tour of Norway, men en taktisk bommert ødela.

Etter Kristoffs opptrekk, tok Tudor Pro Cycling over, og holdt tempoet høyt for Marco Brenner, men med to kilometer til mål kom Dversnes til fronten og egersunderen satte opp et voldsomt tempo.

Så voldsomt at kun Lidl-Trek-duoen Thibau Nys og Mathias Vacek maktet å følge. Da Dversnes svingte til siden og så bak seg, var kun de to Lidl-Trek-rytterne der og luken ned til lagkameratene i Uno-X var blitt ganske stor.

Vacek holdt tempoet oppe, før Nys gikk til inne på de siste, bratteste meterne og tok etappeseieren.

Kun fire sekunder senere kom Ådne Holter og spurtet inn til en svært sterk annenplass, men Ottestad-mannen var noe skuffet etter målgang.

– Jeg følte kanskje at jeg var kneppet sterkere enn Nys, men Fredrik tok en litt vel hard føring. Fredrik gjorde en litt vel hard føring og Marco Brenner lagde luke foran meg, og da ble det en stor luke veldig raskt, som blir litt seig å tette på 15 prosent, forteller han i intervju med TV 2.

LES OGSÅ
SEIER PÅ HJEMMEBANE: I fjorårets utgave spurtet Alexander Kristoff inn til seier på den siste etappen i Stavanger. Foto: Szymon Gruchalski
PÅ VEI UT: Mikal Uglehus har hatt en vrien sesong for utviklingslaget til Uno-X. Likevel er Visma | LAB i ferd med å hente vestlendingen. FOTO: Anouk Flesch/Uno-X Mobility
FORTVILT: Ådne Holter følte han kunne ha hamlet opp med etappevinneren. Foto: Cor Vos
FORTVILT: Ådne Holter følte han kunne ha hamlet opp med etappevinneren. Foto: Cor Vos

– Hvor bittert er det, når du føler du har det inne?

– Det er bare sånn det er, det er ikke noe å gjøre med. Hadde det vært enkelt å sykle, hadde man kanskje ikke drevet med det. Det er en grei start, og jeg tror jeg er bedre enn Thibau Nys i morgen, så det er et godt utgangspunkt for uka.

Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen var på sin side klar på at Dversnes ikke kunne klandres.

– Det var en litt hard føring, men han skal ikke klandres for det. Han gjorde jobben sin. De andre skulle heller kommunisert på radioen eller ropt, men sånt skjer i en hektisk avslutning, sier Arvesen til TV 2.

I morgen venter en svært tøff avslutning til Gullingen. Klatringen opp til mål er 5,8 kilometer med hele 8,7 prosent i snitt.

– Håpte jeg kunne la han vinne

Etappen ble avsluttet med en fire kilometer lang bakke à 5,6 prosent i Bavallen i Voss, den samme avslutningen som ble brukt på den første etappen i 2022, bortsett fra at denne gangen var inngangen til bakken annerledes, som gjorde at stigningen ble noe lenger.

21 år gamle Thibau Nys, sønn av cyclocrosslegende Sven Nys, var på forhånd en av favorittene etter å ha vunnet to etapper og sammendraget i Ungarn rundt nylig, og belgieren innfridde.

– Det var utrolig. Da jeg kjente at den siste knekkeren nærmet seg, og jeg så bak meg og at det bare var meg og Mathias, tenkte jeg på dobbeltseier, men da de nærmet seg måtte jeg gå selv. Han har gjort så mye bra jobb for meg de siste ukene, at jeg håpte jeg kunne la han vinne, men han gjorde en veldig sterk føring. Jeg synes litt synd på han, fordi han fortjente å vinne, sa Nys i intervju med TV 2.

Nordmann i klatretrøya

Et brudd bestående av Eirik Vang Aas (landslaget), Halvor Utengen Sandstad (Team Coop-Repsol), Filip Reha (ATT Investments), Samuel Boardman (Project Echelon Racing), Abram Stockman (Bingoal-WB) og Lennert Teugels (TBT - Unibet) satte foran store deler av etappen, men ble hentet på vei inn i stigningen til Bavallen.

Vang Aas syklet inn flest klatrepoeng underveis og sykler dermed med klatretrøya på morgendagens etappe.

Results powered by FirstCycling.com

Denne saken er skrevet av
Knut Andreas Lone
Journalist
Knut var selv aktiv Norgescup-syklist på landeveien i sine yngre dager. De siste ti årene har han dekket norsk og internasjonal sykkelsport tett, sykler fremdeles mye og gjør også tester av sykler og utstyr. Har du en sak Knut kan være interessert i? Send gjerne en e-post:
Hva synes du om denne saken?
Publisert 23. mai 2024 kl 17.37
Sist oppdatert 23. mai 2024 kl 17.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen