Alexander Kristoff vant siste etappe av Tour of Norway 2023

Etterlengtet seier for Kristoff i Tour of Norway

Alexander Kristoff var nok en gang den raskeste på oppløpet i Stavanger, på den siste etappen av Tour of Norway. Etterpå dediserte han seieren til Johan Kaggestad

Sist oppdatert 30. mai 2023 kl 09.18
SEIER: Alexander Kristoff tok med seg barna – Leo, Liam, Luca og Louie – på podiet i Stavanger. Foto: Szymon Gruchalski
SEIER: Alexander Kristoff tok med seg barna – Leo, Liam, Luca og Louie – på podiet i Stavanger. Foto: Szymon Gruchalski

Det ble en svært jevn spurtduell på den siste etappen av Tour of Norway, men for andre år på rad var det Alexander Kristoff som stakk av med seieren på oppløpet i Stavanger.

– Det er stort for meg. Jeg har ikke vunnet så mye i år. Det er en lettelse å ta en seier på hjemmebane, fortalte han til TV 2 etter målgang.

I et par minutter etter målgang var det usikkerhet rundt om Kristoff var først over målstreken, før han sammen med lagkamerater og støtteapparat i Uno-X kunne slippe jubelen løs.

Kristoff sikret tidlig årets første seier, i Volta ao Algarve i februar, men har siden den gang gått uten noen triumfer.

Dediserte seieren til Kaggestad

I vår sendte Kristoff en videohilsen til Johan Kaggestad, hvor han takket den tidligere TV 2-kommentatoren for hans betydning for norsk sykkelsport og ham selv.

Samtidig lovet han å dedisere sin neste seier til 79-åringen, som har vært syk i lengre tid.

Når Kristoff tok sin 88. proffseier mandag, sendte han en rørende hilsen til Kaggestad under TV 2s direktesending.

– Jeg har sagt at jeg skulle dedisere seieren til en som har betydd mye for sykkelsporten i Norge, og som har fått frem sykkelsporten og den interessen som er der i dag. Og det er Johan Kaggestad. Han har hatt en tung tid og er ganske syk. Johan, denne seieren er til ære for deg.

I fjor høst ble Johan Kaggestad hedret med æresprisen til Norske Sportsjournalisters Forbund. Overrekkelsen ble rørende, både for Kaggestad og kommentatorkollega Christian Paasche:

Britisk sammenlagtseier

Sammendraget i rittet satte seg på den innledende prologen opp Fløyen, hvor det var britiske Ben Tulett som var den sterkeste.

Ineos Grenadiers-rytteren var flankert av et sterkt lag og hadde få problemer med å sikre sammenlagtseieren på de tre neste etappene.

Han tok seieren fem sekunder foran lagkamerat Magnus Sheffield, mens Thibau Nys (Trek-Segafredo) ble nummer tre, 23 sekunder bak.

Ådne Holter (Uno-X) ble beste norske rytter på syvendeplass, 31 sekunder bak Tulett.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 30. mai 2023 kl 09.06
Sist oppdatert 30. mai 2023 kl 09.18
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen