Alle bilder: Alex Buschor

Sykkelkross er vintersport, og alle tåler en time i gjørma selv om temperaturen er ned mot null. Men tåler du fire, fem eller seks timer, i noe som minner mer om en vanlig vintersykkeltur?

Tortour Switserland er et selskap som arrangerer ulike turritt i Sveits, felles for dem alle er at de er lange og harde. I fjor arrangerte de et etappetestritt på sykkelkross, og i februar i Sveits går altså rittet av stabelen.

12.-14. februar kan du delta i det som garantert blir en opplevelse for livet.

Fjorårsutgaven var iskald og våt, og neppe noe for de som frøs fra seg i forsvaret. For de som vil ha en helt ny og annerledes oppkjøring til vårsesongen er dette midt i blinken.

Dette er altså et etapperitt for sykkelkross som går over tre dager. Rittet starter med en prolog på 14 kilometer, mens det på lørdag og søndag kjøres etapper på henholdsvis 99 og 90 kilometer. De lengste etappene inneholder en rekke bakker, og inneholder 2000 og 1200 høydemeter hver!

IKKE BARE SNØ: Du kan selvsagt oppleve løvskog og temperaturer over null.

Etappene går på grusveier, over jorder og på gjengrodde bondeveier. Underveis er det selvsagt implementert alt du finner i et vanlig sykkelkrossritt, slik som trapper, tømmerstokker, sanddyner og løpepartier.

Du kan delta som enkeltutøver, eller som to-eller firemannslag. Lidenskap og lidelse er slagordet vårt, men da dette fint kan bli vel mye lidelse vil Landevei stille tomannslag.

Du kan lese mer om arrangementet her:

Sjekk ut denne videoen fra fjorårets testutgave!